Auberginepommes

by Jessica

IMG_20150104_190555[1]

Ikväll provade jag något nytt – nämligen Auberginepommes. Finns egentligen inget annat att kalla dom. Väldigt goda men blir inte lika frasiga som vanliga pommes såklart (borde dock gå att fritera dessa med om man önskar).

Enkelt gjort iallafall så tänkte dela med mig av denna pärla.

 

2-4 portioner (beroende på hur hungriga ni är)

2 Auberginer

Olivolja

salt, peppar, paprikapulver, lökpulver/vitlökspulver, persilja

IMG_20150104_175626[1]IMG_20150104_180320[1]

Strimla Auberginen till ”strips” och salta. Låt dom ligga minst 10-15 min, saltet gör att de svettas ut en del oönskad vätska. Badda försiktigt av stripsen med hushållspapper. Blanda olivolja samt kryddor i en bunke, häll över stripsen och blanda väl så kryddblandningen fastnar i ett jämt lager. Bre ut på bakplåtspapper och in i ugnen på 225 g i ca 25 minuter. Dra gärna upp ugnen på ”grill”-läge sista minutrarna.

Serverade dessa ikväll med Lammstek (gjord i ugnen med rosmarin och vitlök) och en hemmagjord Bea-sås (som tyvärr misslyckades totalt utseendemässigt..haha. Smakade gott iallafall)

IMG_20150104_190840[1]

print

You may also like

Leave a Comment