Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Biff med grönpepparsås

av Jessica 2016-05-08

Hej allihopa!

Vi är hemkomna idag från en weekend i underbara Köpenhamn – tänkte skriva ett eget inlägg om det i veckan – så blev det något enkelt till middag idag. Åt grönpepparsås hos svärföräldrarna för inte alls längesen och blev sugen på att göra det själv och idag var det dags!

Till biffen och grönpepparsåsen serverades ugnsrostade tomater, vitlöksfräst svamp och haricot verts.

IMG_20160508_190619

(Tomaterna blev ej med på bild, dom var redan i ugnen)

Vad man vill ha för tillbehör kan man ju välja själva men nu fick det bli sånt som fanns hemma. Denna grönpepparsås skulle även vara god till tex mina hönsfärsbiffar eller pannbiffar

IMG_20160508_194643

Grönsakerna, 2-3 port:

200 g tomater

200 g champinjoner

200 g haricot verts

2-3 vitlöksklyftor

30-50 g smör

En skvätt olivolja

Salt, peppar

Gör så här;

Börja med tomaterna. Lägg dom i en ugnsform, häll på lite olivolja och salt. In i ugnen på 150 g i ca 1 timme (vill ni att det ska gå fortare så testa tex 200 g i 30 min).

IMG_20160508_193628

Skär champinjonerna i klyftor, stek några min i rejält med smör. Pressa över vitlöken och salta/peppra. Släng ner haricot vertsen i samma panna och stek tillsammans i ytterligare några min.

IMG_20160508_193001

Grönpepparsås 2-3 portioner

Ca 3 dl grädde

1-2 msk kalvfond

2-3 msk grönpepparkorn i lag

Ca 40 g smör

2 finhackade schalottenlökar

Ca 1 tsk torkad dragon

Ca 1/2 tsk dijonsenap

Ev en skvätt tamari soya (glutenfri)

Salt, peppar

 

Gör så här:

Smält ca 25 g smör i en kastrull, tillsätt den finhackade schalottenlöken och låt den svettas någon minut.

Hacka/krossa en del av grönpepparkornen för att få ut smaken (vi körde hälften krossade och hälften hela) och häll ner i kastrullen. Häll i dragon, senap, grädde, kalvfond och en skvätt soya. Salta och peppra.

Låt sasen koka upp och koka på medelhög värme ca 10 min så såsen recuceraorrdentligt Smaka av om du behöver krydda ytterligare.

IMG_20160508_193018

Biffen gjorde jag inget särskilt med. Låt den vara framme så den blir rumstemperaturerad innan den steks så får ni bättre resultat. Hetta upp en grill/gjutgärnspanna, i med en skvätt olja och lägg ner biffen. Salta och peppra, lägg i en klick smör och stek ca 2 min på varje sida (varierar beroende på tjocklek). Låt köttet vila några min i aluminiumfolie innan ni äter.

Bon apetit!

IMG_20160508_194614

print
biffgräddsåsgrönpepparsåsharicot vertsköttRöror/Såsersvamptillbehör
0 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Västerbottenvåfflor med räkor
nästa inlägg
Salsiccia, smörstekt kål & gurkmajonnäs

Du kanske också gillar

Scampi Fettuccine

2015-12-14

Lammstek med jordärtkockspuré, kaprissmör, ugnsbakad lök och karamelliserade morötter

2016-01-24

Ostfylld & Baconlindad Kyckling med örtsmör

2015-07-23

Sötpotatisgratäng

2016-01-07

Syrlig fläskfilépanna

2016-08-11

Lättlagad Tonfisklasagne

2016-09-14

Baconlindad lammfärskebab med vitlökssås

2015-04-29

Champcici i wrap (vego)

2016-09-08

Minutbiff, vaxbönor och chorizosmör

2016-06-29

Saftiga älgköttbullar med kantarellsås

2016-11-02

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo