Chicken fried Rice LCHF / Blomkålspytt

by Jessica

Förvirrande namn va? Men allall, det är ju Chicken fried Rice.. på mitt sätt. Utan ris. Med blomkålsris, hänger ni med?

Det är går fort och släng i de grönsaker du har hemma, detta bli lite som en pyttipanna, man tar helt enkelt det man har.

Nu hade jag kyckling i men skulle säkerligen funka lika bra med fläskkött eller för vegetariskt alternativ varför inte quornbitar, halloumi, vegofärs eller annat shysst protein.

Detta blev både lunch igår och idag, istället för att värma i micron idag så fräste jag på resterna i stekpanna lite fort – så mycket godare än micrad matlåda.

Iallafall, här kommer receptet.

Chicken fried Rice, ca 4 portioner

Ca 500 g kycklinglårfilé (eller annat önskvärt protein)

1 gul lök

2-3 vitlöksklyftor

1/2 broccolistånd (ca 150 g)

250 g blomkålsris (jag använde färdigköpt, så smidigt! Annars riv blomkål i matberedare eller på grövsta sidan av rivjärn, krama gärna ut den vätska ni kan för bästa resultat)

ca 150 g champinjoner

Ca 200 g spetskål (vitkål går bra)

2-3 ägg

En skvätt tamari soya

Salt, peppar, gurkmeja, curry

Smör/olja till stekning

 

Gör såhär: 

Strimla kycklingen, fräs den i smör så den får färg och nästan är genomstekt. Krydda kycklingen med curry och gurkmeja samt en skvätt soya.

Strimla löken, spetskål, broccoli, vitlök, champinjoner och lägg dom i samma stekpanna som kycklingen. Fräs allt tillsammans några minuter och ha sedan i blomkålsriset. Ta i några klickar smör (eller olja) och fräs alltsammans ytterligare ett par min.

Gör 2-3 små gropar i blandningen, knäck i äggen och vänta tills du ser den genomskinliga vitan bli vit, blanda runt så blir äggens stekta tillsammans med resten av pytten. Smaka av med salt och peppar och om ni vill ha mer curry.

Servera direkt och toppa gärna med lite sesamfrön, vårlök och siracha (stark sås) om ni gillar det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

print

You may also like

1 comment

Christina 2018-02-08 - 15:58

Kedgeree revisited! ?
Tack för inspiration, inte tänkt på att man kan göra en kedgeree med blomkålsris och byta ut fisk till kyckling ?
UK/indisk ursprung :
https://www.thespruce.com/super-easy-kedgeree-recipe-435296

Reply

Leave a Comment