Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Chicken fried Rice LCHF / Blomkålspytt

av Jessica 2018-02-08

Förvirrande namn va? Men allall, det är ju Chicken fried Rice.. på mitt sätt. Utan ris. Med blomkålsris, hänger ni med?

Det är går fort och släng i de grönsaker du har hemma, detta bli lite som en pyttipanna, man tar helt enkelt det man har.

Nu hade jag kyckling i men skulle säkerligen funka lika bra med fläskkött eller för vegetariskt alternativ varför inte quornbitar, halloumi, vegofärs eller annat shysst protein.

Detta blev både lunch igår och idag, istället för att värma i micron idag så fräste jag på resterna i stekpanna lite fort – så mycket godare än micrad matlåda.

Iallafall, här kommer receptet.

Chicken fried Rice, ca 4 portioner

Ca 500 g kycklinglårfilé (eller annat önskvärt protein)

1 gul lök

2-3 vitlöksklyftor

1/2 broccolistånd (ca 150 g)

250 g blomkålsris (jag använde färdigköpt, så smidigt! Annars riv blomkål i matberedare eller på grövsta sidan av rivjärn, krama gärna ut den vätska ni kan för bästa resultat)

ca 150 g champinjoner

Ca 200 g spetskål (vitkål går bra)

2-3 ägg

En skvätt tamari soya

Salt, peppar, gurkmeja, curry

Smör/olja till stekning

 

Gör såhär: 

Strimla kycklingen, fräs den i smör så den får färg och nästan är genomstekt. Krydda kycklingen med curry och gurkmeja samt en skvätt soya.

Strimla löken, spetskål, broccoli, vitlök, champinjoner och lägg dom i samma stekpanna som kycklingen. Fräs allt tillsammans några minuter och ha sedan i blomkålsriset. Ta i några klickar smör (eller olja) och fräs alltsammans ytterligare ett par min.

Gör 2-3 små gropar i blandningen, knäck i äggen och vänta tills du ser den genomskinliga vitan bli vit, blanda runt så blir äggens stekta tillsammans med resten av pytten. Smaka av med salt och peppar och om ni vill ha mer curry.

Servera direkt och toppa gärna med lite sesamfrön, vårlök och siracha (stark sås) om ni gillar det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

print
blomkålblomkålsrisfried RicekycklingPytt
1 kommentar
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Örtig kycklingfärslimpa med råstekt broccoli och gräddig tomatsås
nästa inlägg
Ribs i slowcooker med fänkålsslaw och black beansalsa.

Du kanske också gillar

Baconlindad lammfärskebab med vitlökssås

2015-04-29

Veckomeny 8

2018-04-15

Härliga sommarmat; Sparrissallad med citron och dillmarinerad halloumi

2018-05-31
Tjockkocken julskinka

Griljerad Julskinka

2015-12-20

Fyllda champinjoner, fläskkotlett och örtsmör

2015-07-28

Salsiccia, smörstekt kål & gurkmajonnäs

2016-05-09

Auberginepommes

2015-01-04

Falukorvsgryta med dill

2016-12-14

Chokladmarängkaka med pecannötter

2016-03-13

Kolja i ugn med wasabi och limesås samt smörstekt fänkål och blomkål

2018-06-19

1 kommentar

Christina 2018-02-08 at 15:58

Kedgeree revisited! ?
Tack för inspiration, inte tänkt på att man kan göra en kedgeree med blomkålsris och byta ut fisk till kyckling ?
UK/indisk ursprung :
https://www.thespruce.com/super-easy-kedgeree-recipe-435296

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo