Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
ReceptSmått & Gott

Chokladmarängkaka med pecannötter

av Jessica 2016-03-13

 

Idag fick jag nåt sig efter kakor och bestämde mig för att göra ett försök. Jag brukar få lite ryck och försöker baka ibland men lyckas inte alltid – matlagning är mer min grej. Dessa kakor blev dock jättegoda. Få ingredienser, luftiga och enkla att göra. Frasiga på utsidan som maräng och lite kletiga och sega på insidan. Så gott! Om man ändå ska äta något i kakväg ibland så känns det iallafall bättre med en glutenfri variant.

IMG_20160313_132647

Ingredienser ca 7 st kakor; 

3 äggvitor (rumstemperatur)

Ca 0,5 dl sötning (Jag använde sukrilett flormelis)

1,5 msk kakao

1 nypa vaniljpulver

1 nypa flingsalt

30 g grovhackade pecannötter (byt mot dina favorit nötter)

20 g grovhackad mörk choklad (minst 70%)

Gör såhär:
Börja med att vispa äggvitor med sötning tills det bildar ett skum, precis som när man gör vanliga maränger. Blanda marängsmeten med kakao, vanilj, salt, choklad och pecannötter försiktigt med en sked.

Klicka ut smeten i 7-8 högar på en plåt med bakplåtspapper.  Toppa eventuellt med lite extra hackade pecannötter.

In i ugnen på 150 grader ca 15-20 min, ha plåten ganska långt ner i ugnen så dom ej bränns. Ta ut plåten och tryck till kakorna ovantill med en gaffel. Låt svalna på galler, kakorna kommer sitta fast på pappret så låt dom svalna helt innan du försiktigt tar loss dom. 

IMG_20160313_133425

IMG_20160313_133811

 

IMG_20160313_140301

 

IMG_20160313_142218

print
efterrättfestkakormarängmarängkakorpekankakor
12 kommentarer
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Flankstek och chimichurri
nästa inlägg
Brunch på sockerfria restaurangen Mother

Du kanske också gillar

Saftiga älgköttbullar med kantarellsås

2016-11-02

Baconlindad Kycklingfilé och gratinerad zucchini

2015-01-02

Miniburgare / Sliders

2015-06-21

Viltfärsbiffar i krämig kantarellsås

2017-08-13

Får i Kål

2015-09-13

Äppelkaka med kolasås

2020-10-05

Veckomeny 8

2018-04-15

Erics grymma Carnitas – perfekt kalasmat!

2019-08-12

Baconlindad viltfärslimpa med svamp och ostfyllning

2020-04-13

Fajitas med Zucchiniwraps

2016-10-15

12 kommentarer

Marie 2017-10-25 at 17:42

Hej! Tack för alla inspirerande och verkligen bra recept, det underlättar verkligen när man inte är så van lchf-mat och det lätt blir samma rätter hela tiden. Bakar sällan men testade det här receptet idag för kakorna ser så himla goda ut. Men nu undrar jag vad jag gjorde för fel, för först var dom liksom blöta så jag lät som vara inne en timme istället. Då först gick det att trycka till dom utan att dom gick sönder. Men dom blev gummiaktiga och vill inte stelna. Tack på förhand!

Svara
Maria Josefine 2016-05-13 at 11:04

Hejsan, har du testat att frysa kakorna?

Svara
Jessica 2016-05-14 at 10:30

Nej, dom blir ju som maränger och är fuktkänsliga, så man kan inte frysa dom 🙂

Svara
Carina 2016-04-18 at 19:09

Super goda ☺ vet funkar hur många kolhydrater smeten innehåller?

Svara
Jessica 2016-04-18 at 19:41

Slå in ingredienserna på http://www.kostbevakningen.se – beror på vilken choklad du använder men ca 7-10 kolhydrater för hela smeten.

Svara
Jessica 2016-05-14 at 10:33

Kolhydratsinnehåll kan man enkelt räkna ut på http://www.kostbevakningen.se 🙂

Svara
julia 2016-04-18 at 17:41

Ser super ut! Hur är dom i konsistensen när de är klara? ”hårda” eller sega/mjuka? 🙂
I vilket fall kommer jag nog testa dessa snart 😀

Svara
Jessica 2016-04-18 at 19:37

Lite ”krispiga” på utsidan och sega inuti 🙂

Svara
Louise Petersen 2016-03-16 at 21:57

Hvordan er de på 2. Dagen ? Har overvejet dem til min fødselsdag som en småkage

Svara
Anna 2016-03-13 at 20:05

Hej!
Har testat dessa kakor nu ikväll och dom var verkligen jättegoda 🙂
Hur förvara du dom?

Tack för en inspirerande blogg!

/Anna

Svara
Tjockkocken 2016-03-13 at 22:51

Jag la dom i en glasburk med lock i kylskåpet. Funkar nog att ha på bänken också – men glasburk rekommenderar jag iallafall. Vet ej hur många dagar dock 🙂

Svara
Lotta 2016-03-13 at 18:14

Vad gott det ser ut, detta måste testas!

Svara

Lämna ett svar till Louise Petersen Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo