Dagens Lunchtips – Omelettwrap

by Jessica
omelettwrap

Dagens snabba lunchtips som man kan variera i oändlighet är en omelettwrap! Fyll med det du gillar bäst och ha med till jobbet, på picnic, resa, matlåda eller varför inte ät som brunch på helgen.

Ingredienser Omelettwrap, 1 wrap:

2 äggvitor*

2 hela ägg

3-4 msk grädde

salt, peppar.

*Varför inte bara hela ägg? Jag tycker smaken blir mindre ”äggig”, konsistensen blir bättre och wrapen blir mer hållbar. Vill man bara använda hela ägg så ta ca 3 St.

Gör såhär:

Blanda allt i en skål och stek på medelvärme i stekpanna (i smör eller kokosfett). Lägg gärna på ett lock och vänd sedan försiktigt. Låt den sedan svalna på en tallrik.

IMG_20150709_221057

Min wrap fyllde jag med smör, sallad, ostskivor, paprika, philonäs (blanda majonäs med philadelphia) och ugnsstekt bacon som fick svalna. – men man kan fylla dom med precis vad man själv önskar!

IMG_20150709_232136

IMG_20150710_115338

Rulla ihop försiktigt, ett tips är att rulla in den i plastfolie tills den ska ätas. Tog med min till jobbet – supersmidig och nyttig lunch!

 

print

You may also like

5 comments

Ann-Maria Gustavsson 2019-05-26 - 10:08

Hejsan.
Funkar det att frysa brödet?

Reply
Maria 2016-06-08 - 14:02

Hej, låter smarrigt men jag undrar varför kan man inte använda hela ägg – varför mer äggvita än gula? Vet aldrig vad jag ska göra med resten.

Reply
Amanda 2016-06-08 - 15:24

Är nog för att den ska vara ”stabilare” och att den håller ihop bättre 🙂

Reply
Jessica 2016-06-11 - 11:04

La till det i Recepten nu. Tycker smaken blir bättre helt enkelt, smakar inte så ”äggigt” och konsistensen blir bättre. Vill man ta hela ägg så kan man givetvis göra det, jag gör det dock inte, det är en smaksak.

Äggulor som blir över kan man använda till vaniljsås, lchfglass, lemoncurd, bakning, redning av sås eller för att få tex blomkålsmos fastare.

Reply
Dagens Lunchtips: Kyckling & Baconröra | Tjockkocken 2015-06-05 - 09:25

[…] från Lchfklubben – men funkar perfekt att äta som det är med lite grönsallad,  fylla en omelettwrap  med röran eller äta på en […]

Reply

Lämna ett svar till Ann-Maria Gustavsson Cancel Reply