Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Dagens lunchtips: Dekonstruerad omelett

      2018-04-16

      Middag

      Veckomeny 8

      2018-04-15

      Middag

      Kyckling i currysås – Vardagsfavorit på färdiggrillad kyckling

      2018-04-08

      Middag

      Underbara plåtmat: Ugnsrostade kycklingben och sötpotatis

      2018-04-04

      Frukost

      Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

      2018-01-11

      Frukost

      Brunchens dag

      2017-09-17

      Frukost tjockkocken kesobröd

      Nötfri kesofrölimpa

      2016-11-30

      Frukost

      Dagens frukosttips: Paprikabåtar

      2016-11-16

      Lunch

      Dagens lunchtips: Dekonstruerad omelett

      2018-04-16

      Lunch

      Krispig kycklinglårfilé, hummus och tabbouli

      2018-04-03

      Lunch

      Tonfiskcurry – perfekt vardagsmat

      2018-03-20

      Lunch

      Den ultimata lunch-pannan

      2018-03-11

      Middag

      Veckomeny 8

      2018-04-15

      Middag

      Kyckling i currysås – Vardagsfavorit på färdiggrillad kyckling

      2018-04-08

      Middag

      Underbara plåtmat: Ugnsrostade kycklingben och sötpotatis

      2018-04-04

      Middag

      Krispig kycklinglårfilé, hummus och tabbouli

      2018-04-03

      Smått & Gott

      Tjockkockens Dadelbollar (veganska och glutenfria)

      2018-03-15

      Smått & Gott

      Semmelwrap LCHF / Pannkakssemla

      2018-02-13

      Smått & Gott

      Vegansk chokladmousse (paleo)

      2017-06-04

      Smått & Gott

      Sommardröm; Pannkaksrulle med mascarpone och hallon

      2017-05-27

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny 8

      2018-04-15

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny 7

      2017-11-02

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Tjockkockens Julfavoriter

      2016-12-02

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Tacoinspiration till fredagsmyset!

      2016-11-25

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Dagens lunchtips: Dekonstruerad omelett

      2018-04-16

      Middag

      Veckomeny 8

      2018-04-15

      Middag

      Kyckling i currysås – Vardagsfavorit på färdiggrillad kyckling

      2018-04-08

      Middag

      Underbara plåtmat: Ugnsrostade kycklingben och sötpotatis

      2018-04-04

      Frukost

      Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

      2018-01-11

      Frukost

      Brunchens dag

      2017-09-17

      Frukost tjockkocken kesobröd

      Nötfri kesofrölimpa

      2016-11-30

      Frukost

      Dagens frukosttips: Paprikabåtar

      2016-11-16

      Lunch

      Dagens lunchtips: Dekonstruerad omelett

      2018-04-16

      Lunch

      Krispig kycklinglårfilé, hummus och tabbouli

      2018-04-03

      Lunch

      Tonfiskcurry – perfekt vardagsmat

      2018-03-20

      Lunch

      Den ultimata lunch-pannan

      2018-03-11

      Middag

      Veckomeny 8

      2018-04-15

      Middag

      Kyckling i currysås – Vardagsfavorit på färdiggrillad kyckling

      2018-04-08

      Middag

      Underbara plåtmat: Ugnsrostade kycklingben och sötpotatis

      2018-04-04

      Middag

      Krispig kycklinglårfilé, hummus och tabbouli

      2018-04-03

      Smått & Gott

      Tjockkockens Dadelbollar (veganska och glutenfria)

      2018-03-15

      Smått & Gott

      Semmelwrap LCHF / Pannkakssemla

      2018-02-13

      Smått & Gott

      Vegansk chokladmousse (paleo)

      2017-06-04

      Smått & Gott

      Sommardröm; Pannkaksrulle med mascarpone och hallon

      2017-05-27

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny 8

      2018-04-15

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny 7

      2017-11-02

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Tjockkockens Julfavoriter

      2016-12-02

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Tacoinspiration till fredagsmyset!

      2016-11-25

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Fantastiska tjocka ribs i salladsblad

av Jessica 2015-09-06

IMG_20150906_181132

Nu ni! Till veckans söndagsmiddag blev det tjocka glaze-ugnsgrillade ribs med smaskiga tillbehör i salladsblad. Detta var så gott så man nästan blev lite tårögd. Middagen tog tid – så det kanske inte är något man gör en vardag, men det är inte speciellt avancerat – eller dyrt för den delen. Knäckta revbenspjäll kan du köpa nästan var som helst till ett lågt kilopris dessutom.

Vi köpte två rejäla stycken på ca 1,2 kg styck, detta räckte till middag idag (där vi åt för mycket, haha) och några matlådor. Räkna med att en del vikt förvinner från ribsen med benen och under tillagningen. räkna med 6-8 portioner fär denna mängd ribs, beroende på hur mycket tillbehör ni har givetvis.

 

Gör såhär:

Börja med ribsen, Lägg dessa i en stor gryta. Täck med vatten, 2 klyftade lökar, salt, peppar, två hackade morötter (kan uteslutas). Vi körde i tryckkokare i 1 timme – Om ni kokar i en vanlig gryta så räkna med ca 1½-2 timmar. Köttet ska kännas mört när det är klart. Stick i en gaffel tex för att känna efter. Ta försiktigt upp de kokade ribsen från tryckkockare/gryta och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla in ett rejät lager av glazen och kör in i ugnen totalt 30 min. Medan köttet kokar så kan ni passa på och göra glazen och tillbehören (se nedan). Ta ut ribsen 2-3 ggr under denna halvtimme och pensla på med glaze. Kör på grilläget de sista 3-5 min för en ännu vackrare yta.

11911680_10153559034127902_1370987723_n

 

Glaze/marinad:

2 pressade vitlökskylftor
4 msk tomatpuré
1-3 msk sötning
4 msk rödvinsvinäger
2 tsk stark senap (vi använder colemans)
1 tsk liquid smoke
1 tsk Worcestersås
1 tsk lökpulver
1 tsk sambalolek – om man vill ha lite styrka
ca 1 msk glutenfri soya
lite svartpeppar

+ ev lite riven ingefära

Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp glazen på medelvärme och sänk sedan temperaturen. Låt puttra på svag värme ca 10 min under uppsyn. Rör om lite då och då tills den blir trögflytande (lite som sirap i konsistensen). Man får smaka sig fram med kryddningen så man får rätt styrka.

IMG_20150906_173844

 

IMG_20150906_181105

IMG_20150906_180312

 

 

 

Vi serverade ribsen med romansalladsblad, kimchi, min tomatsalsa , resten av glazen och superenkel vårlöksröra. Bara fantasin sätter gränser på vilka tillbehör man kan ha!

IMG_20150906_175519

Vårlöksröra:

1 påse bladspenat

1 knippe vårlök

ca 30 g smör

1-2 klyftor vitlök

salt, peppar, sesamfrön + ett par droppar sesamolja

Hacka vårlöken och vitlök. Lägg ner i en het panna tillsammans med spenaten, smör och ettt par droppar sesamolja. Salta, peppra och strö över sesamfrön. Klart på bara ett par minuter.

IMG_20150906_205857

print
glazeköttmarinadribstillbehörtjocka revbenspjällvårlöksröra
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Ost & Baconburgare
nästa inlägg
Veckomeny 5

Du kanske också gillar

Kräftskiva a´la Tjockkocken

2015-08-31

Helgfavoriten; Torskgratäng och Broccolimos

2015-01-04

Örtig kycklingfärslimpa med råstekt broccoli och gräddig tomatsås

2018-01-26

Ostlasagne (utan plattor)

2015-02-24

Kyckling & Grönkålsburgare med syrlig guacamole

2016-02-01
auberginepytt

Mejerifri Köttfärssås med aubergine och svamppytt

2015-10-07
Sockerfri glögg

Hemmagjord Björnbärsglögg

2016-11-28

Panerad fläskkotlett och svampstuvning

2016-06-01

Lyxburgare av vildsvin med delikata tillbehör

2015-12-01

Tjockkockens Västerbottenpaj

2015-06-21

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Jessica Allen

Jag som driver bloggen heter Jessica Nyholm (tidigare Allen), snart 31 år gammal, uppväxt i värmländska skogarna och numera bosatt i Stockholm. Bor tillsammans med min man Eric och väntar vårt första barn i augusti 2017. Denna blogg innehåller många recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt bland annat) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen kommer ni även få följa min viktresa, graviditet/mammaliv och vardagsliv.
myTaste.se
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo