Fröbullar – perfekt till frukost

by Jessica

 

Dagens frukost består av dessa fina små fröbullar. Dom må vara små men mättar bra och magen mår bra av lite frön, iallafall min.

Dessa är väldigt enkla att göra och ger känslan av ett grövre bröd med bra tuggmotstånd.

IMG_20160511_211948

Fröbullar 3-4 st (vill ni ha fler så dubbla receptet)

50 g sesamfrön – gärna både svarta och vita (ca 1 dl)
20 g hela eller krossade linfrön (ca 2 msk)
20 g chiafrön (ca 2 msk)
20 g riven parmesan (ca 2 msk)
20 g grovhackad paranöt eller mandel – om ni vill ha nötfritt, byt mot solrosfrön eller mer pumpafrön. (ca 2 msk)
20 g pumpafrön (ca 2 msk)
1,5 tsk fiberhusk
3 msk rapsolja
3 msk hett vatten
1 ägg
Ev en nypa flingsalt

Rör ihop alla torra ingredienser. Blanda ner ägg, ost, rapsolja och vatten. Blanda smeten ordentligt och låt stå ca 5-10 min. Blir smeten för torr/ej blir formbar så blanda i lite extra hett vatten. Det ska gå och rulla små bollar, lägg på en plåt och platta till dom lite. Av smeten blir det 3-4 st beroende på hur stora ni gör dom.

IMG_20160508_215547

In med plåten i ugnen på ett av de lägre hyllplanen. Kör på 150 grader i 45 minuter. Vänd på fröbullarna efter halva tiden. Låt sedan svalna på ett galler innan ni delar dom och äter med gott pålägg. Jag förvarar dom i en matlåda i kylskåp, men går säkert i rumstemperatur också i en försluten låda.

IMG_20160512_094310

 

 

print

You may also like

10 comments

Sara 2022-03-08 - 19:14

Hej
Har tänkt testa dessa små godingar men ser på bilden att det är en påse med Psyllium fröskal där.
Ska det vara med i receptet eller råkade det bara komma med på bild?

Tacksam för svar 🙂

Reply
Kajsa 2017-07-23 - 19:14

Ser jättegoda ut! Funkar de att frysa in?

Reply
Jessica 2017-07-23 - 21:07

Aldrig provat frysa dom. Om det ej står i receptet så har jag ej privat och kan inte uttala mig om det. Du får prova 🙂

Reply
AnnnaJo 2016-09-29 - 22:12

Sjukt goda!!

Reply
Gunilla Eriksson 2016-07-13 - 19:54

Godaste lchf bröd jag ätit ?? tusen tack för gott recept

Reply
Ulrika 2016-07-13 - 15:24

Ser jättegoda ut! Hur mycket ost?

Reply
Jessica 2016-07-13 - 15:28

Det står i receptet. 20 g parmesan, dvs ca 2 matskedar.

Reply
Sara 2016-05-13 - 12:44

Gjorde såna igår! Blev jättegoda!

Reply
Anette 2016-05-15 - 20:48

Ser jättegoda ut!
Vet du hur många kolhydrater en bulle innehåller?

Reply
Jessica 2016-05-15 - 20:55

Räkna ut kolhydratsinnehåll på http://www.kostbevakningen.se – där lägger du in alla ingredienser och sen får du dela det på hur många bullar du gör av smeten 🙂

Reply

Lämna ett svar till Kajsa Cancel Reply