Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Recept

      Veckomeny nr 10

      2019-02-18

      Lunch

      Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

      2019-02-11

      Lunch

      Örtbakad Fetaost i tomatröra

      2019-01-31

      Middag

      Tjockkockens kåldolmar

      2019-01-30

      Frukost

      Snabba LCHF-pannkakor

      2018-04-26

      Frukost

      Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

      2018-01-11

      Frukost

      Brunchens dag

      2017-09-17

      Frukost tjockkocken kesobröd

      Nötfri kesofrölimpa

      2016-11-30

      Lunch

      Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

      2019-02-11

      Lunch

      Örtbakad Fetaost i tomatröra

      2019-01-31

      Lunch

      Brysselkålsgratäng med fetaost och timjan

      2018-12-18

      Lunch

      LCHF Smörrebröd

      2018-08-09

      Middag

      Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

      2019-02-11

      Middag

      Örtbakad Fetaost i tomatröra

      2019-01-31

      Middag

      Tjockkockens kåldolmar

      2019-01-30

      Middag

      Brysselkålsgratäng med fetaost och timjan

      2018-12-18

      Smått & Gott

      Mjuk Saffranskaka LCHF

      2018-12-23

      Smått & Gott

      Mjuk Pepparkaka LCHF

      2018-11-28

      Smått & Gott

      LCHF Jordgubbstårta – perfekt till Midsommar

      2018-06-16

      Smått & Gott

      Jordgubb & Vattenmelonsglass (Vegansk & Paleo)

      2018-06-02

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 10

      2019-02-18

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 9

      2018-10-28

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny 8

      2018-04-15

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny 7

      2017-11-02

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Recept

      Veckomeny nr 10

      2019-02-18

      Lunch

      Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

      2019-02-11

      Lunch

      Örtbakad Fetaost i tomatröra

      2019-01-31

      Middag

      Tjockkockens kåldolmar

      2019-01-30

      Frukost

      Snabba LCHF-pannkakor

      2018-04-26

      Frukost

      Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

      2018-01-11

      Frukost

      Brunchens dag

      2017-09-17

      Frukost tjockkocken kesobröd

      Nötfri kesofrölimpa

      2016-11-30

      Lunch

      Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

      2019-02-11

      Lunch

      Örtbakad Fetaost i tomatröra

      2019-01-31

      Lunch

      Brysselkålsgratäng med fetaost och timjan

      2018-12-18

      Lunch

      LCHF Smörrebröd

      2018-08-09

      Middag

      Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

      2019-02-11

      Middag

      Örtbakad Fetaost i tomatröra

      2019-01-31

      Middag

      Tjockkockens kåldolmar

      2019-01-30

      Middag

      Brysselkålsgratäng med fetaost och timjan

      2018-12-18

      Smått & Gott

      Mjuk Saffranskaka LCHF

      2018-12-23

      Smått & Gott

      Mjuk Pepparkaka LCHF

      2018-11-28

      Smått & Gott

      LCHF Jordgubbstårta – perfekt till Midsommar

      2018-06-16

      Smått & Gott

      Jordgubb & Vattenmelonsglass (Vegansk & Paleo)

      2018-06-02

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 10

      2019-02-18

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 9

      2018-10-28

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny 8

      2018-04-15

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny 7

      2017-11-02

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Gräddig köttfärssås och smörkokt vitkål

av Jessica 2015-08-23

IMG_2108

Dagens middag fick bli något så simpelt som köttfärssås – på mitt sätt. Alla gör sin egen variant av köttfärssås och jag gör väldigt olika från gång till gång – men det är ju det som är så fantastiskt, man kan variera den.

Kom hem idag efter ett vilt dygn nere i Göteborg. Fick i julklapp av sambon att vi skulle åka ner dit, sova på hotell och gå på METALLICA – en dröm jag haft hur länge som helst. Man kan ju säga att jag varit exalterad över denna resa ända sen julafton och i helgen var det äntligen dags. Först och främst var det kul att komma ner till Göteborg, har nog inte varit där (mer än åkt förbi) på nästan 10 år. Det är en väldigt mysig stad måste jag säga, käkade middag igår på en trevlig resturang (fantastisk mat!) som heter Grill del Mundo på Kungsportsplatsen och strosade runt i stan. På kvällen bar det av mot Ullevi ochjag kan säga att jag verkligen njöt av konserten – dom där gubbarna kan än. Får ni chans att se dom live, så gör det!

Iallafall, tillbaka till middagen. Detta är tacksam mat att göra storkok av. Passar i matlåda dessutom. Dessa recept blir ca 4 portioner, så vill ni göra mer kan man bara dubbla receptet rakt av.

IMG_20150823_165057

Gräddig köttfärssås, Ingredienser:

1 tetra krossade tomater (ca 400g)

2-3 msk tomatpuré

500g valfri färs

200 g babychampinjoner

1 finhackad gul lök

1 finhackad morot (50 g, kan dock uteslutas)

2 vitlöksklyftor

150 g tärnat sidfläsk (kan bytas mot tex bacon)

2 lagerblad

ca 2 dl grädde

salt, peppar, basilika, oregano, timjan (fryst eller färsk)

smör till stekning

 

Börja med att fräsa på lök, morot och vitlök i smör i en djup gryta. lägg sedan i köttfärsen och bryn försiktigt (behöver inte genomstekas). Tillsätt fläsket, tomatpuré, krossade tomater, lagerblad, svartpeppar och blanda runt. Sätt på ett lock och låt puttra på medelvärme ca 30(minst)-45 min. Fräs snabbt svampen i en liten stekpanna, det räcker med några minuter, detta är bara för att få ut ev vätska ur svampen.

IMG_20150823_170932

Ta av locket, tillsätt örter (basilika, oregano, timjan – antingen färsk/fryst eller torkat) Ta ur lagerbladen ur köttfärssåsen, tillsätt svampen och grädden och blanda runt. Låt puttra ca 15 min. Smaka av om det behöver extra salt och peppar.

IMG_2101

Vitkålen:

1 strimlat litet vitkålshuvud

ca 50 g smör

kokande vatten med lite salt

IMG_2100

Tillsätt smöret i kokande vatten så det smälter, använd en stor kastrull. Lägg vitkålken försiktigt i vattnet. Koka på hög värme ca 8 min för lite aldentekänsla, alternativt 10 min om ni vill ha kålen lite mjukare. Häll av i durkslag och låt kålen ånga av lite.

Vid servering – toppa gärna med lite riven cheddar eller parmesan.

IMG_2105

IMG_2107

print

fläskköttfärsköttfärssåstillbehörvitkål
7 kommentarer
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Latmanspanna – allt på en plåt
nästa inlägg
Måndagsklassikern; Korvstroganoff

Du kanske också gillar

Minipannkakor med chiasylt, grädde och smörstekt kanelmandel

2015-08-30

Kräftskiva a´la Tjockkocken

2015-08-31

Fredagsmiddag; Älgfärsbiffar med champinjonsås

2014-11-21

Veckomeny 3

2015-06-08

Lammracks, smörstekta haricot verts, rökt sidfläsk och rosmarin & vitlökssmör.

2016-02-24

Kycklingfärslimpa (Paleo/mejerifri LCHF)

2017-11-06

9 Baconfavoriter

2016-01-29

Picknick: Tonfisksallad med Rhode Islanddressing

2016-06-25

Torskbiffar med dillmajonnäs

2015-07-08

Miniburgare / Sliders

2015-06-21

7 kommentarer

Anders 2017-01-09 at 20:43

Sjysst kniv ??

Svara
Anonym 2016-01-21 at 21:22

Skall testas imorgon ?

Svara
Tjockkockens Kåldolmar med sting | Tjockkocken 2016-01-15 at 17:33

[…] resterande kålen och strimla, ska gå bra att frysa in också! Kan användas som tillbehör till köttfärssås , kålgratäng, vitkålsgratäng eller carbonara tex. Bara plocka fram vitkålen ur frysen och […]

Svara
Annika 2015-09-21 at 10:55

Jädrar vilken god köttfärssås! Gjorde i lördags och har matlåda med till jobbet idag. Längtar till lunch! 🙂

Svara
Jessica 2015-09-22 at 22:34

Va kul att du gillade den!

Svara
Stephan 2015-09-07 at 12:30

Bästa köttfärssåsen jag smakat!
Kombinationen med den smörkokta vitkålen var riktigt god även om jag inte kan äta så mycket kål åt gången. 🙂

Svara
Jessica 2015-09-07 at 14:20

Va roligt att höra! 🙂

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Jessica Allen

Jag som driver bloggen heter Jessica Nyholm (tidigare Allen), snart 31 år gammal, uppväxt i värmländska skogarna och numera bosatt i Stockholm. Bor tillsammans med min man Eric och väntar vårt första barn i augusti 2017. Denna blogg innehåller många recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt bland annat) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen kommer ni även få följa min viktresa, graviditet/mammaliv och vardagsliv.
myTaste.se
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo