Gratinerad spetskål

by Jessica

 

Här kommer ett snabbt tillbehörstips. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper.

IMG_20160816_181952

Ingredienser; Gratinerad spetskål 2 port:

1 spetskål

3-4 vitlöksklyftor

En näve riven parmesan

Salt, peppar

Ca 50 g smör

Gör såhär:

Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak.

Lägg försiktigt över kålen i en ugnsform. Smält resten av smöret och 2 krossade vitlöksklyftor. Salta och peppra det smälta smöret och häll över kål-halvorna.

Strö över den rivna parmesanen och in i ugnen på 200g i 10-15 min så osten får fin färg och kålen känns tillagad helt igenom.

Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sous viden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan. Serverade lite örtsmör (länk) vid sidan av också.

IMG_20160816_192938

print

You may also like

1 comment

Anonym 2020-12-02 - 17:59

Säkert att jag ska prova detta!!
Tack för resepten

Reply

Leave a Comment