Tjockkockens grillsallad

by Jessica

Här har ni ett snabbt och enkelt tips på ett krämigt och gott tillbehör till sommarens alla grillkvällar. Perfekt istället för potatissallad tex.

Vi åt denna grillsallad idag med Flintastek – tillagad i ugn istället för grill. Jag gör egen majonnäs då det gör så himla fort och är mycket godare, men givetvis kan man använda köpt majjo också.

Majonnäs med stavmixer

1 helt ägg (behöver ej vara rumstemp)

ca 2-2,5 dl neutral rapsolja

Ca 1 tsk citronsaft alt vitvinsvinäger (eller lite av båda)

1 tsk dijonsenap

salt, peppar

 

Gör såhär:

Häll alla ingredienser utom salt och peppar i en glasburk eller högre mixerskål. Kör med stavmixer tills du får en krämig och härlig majonnäs, det tar för mig allt från 10-30 sekunder. Smaka av med salt och peppar.

Nu till själva grillsalladen., Det Receptet kommer här:

Grillsallad, ca 4 portioner

Ca 250 g grovhackad spetskål

Ca 100 g grovhackad paprika (jag använde röd)

Ca 50 g hackad rödlök alternativt salladslök

1 sats majonnäs (ca 2-2,5 dl)

1-2 msk smetana eller creme fraishe (uteslut för mejerifritt)

1-2 tsk dijonsenap

Salt, peppar

dill och och gräslök, färsk eller fryst, efter smak.

 

Gör så här

Hacka spetskål, paprika och rödlök. Lägg allt i en skål. Häll över majonnäs och smetana. Blanda runt och smaka av med senap, salt, peppar, dill och gräslök. Klart!

print

You may also like

Leave a Comment