Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Halloumiburgare (vego)

av Jessica 2016-08-09

 

Idag fick jag för mig att laga vegetariskt, grymma lakto-ovo vegoburgare. Vi kallar dom halloumiburgare så blir det lättare. Jag äter inte vegetariskt speciellt ofta, mest för jag har dålig fantasti när det gäller vegetariska recept. Förhoppningsvis kan jag experimentera lite med med detta! Du hittar dock många vegetariska och trevliga tillbehör till rätter om ni kikar HÄR.

Detta var första gången jag gjorde dessa burgare, så jag kanske trixar lite med receptet längre fram men det blev ett bra första försök!

Receptet blev 4 st och beroende på vad ni har för tillbehör så räkna med 1-2 burgare per person.

IMG_20160809_190656

Experimenterade lite med storleken, gör man dom mindre är dom lättare att vända, men gick bra ändå så länge man är lite försiktig.

Ingredienser Halloumiburgare 4 St: 

200 g halloumi (1 förpackning)

1 liten morot, ca 60 g (Kan uteslutas, ta mer zucchini isåfall)

Ca 1,5 dl riven zucchini

1 ägg

1 vitlöksklyfta

Salt, peppar

 

Gör såhär: 

Riv morot, zucchini och halloumi grovt på ett rivjärn. Pressa ut så mycket vätska som du bara kan. Blanda i ett ägg, vitlök, salt och peppar efter smak. Blanda runt smeten och forma burgare. Tycker ni att smeten är alldeles för lös så kan man tillsätta nån tesked fiberhusk eller pofiber, men jag tyckte inte det behövdes.  Stek i smör eller kokosolja ca 5 min på ena sidan så man får lite krispig yta och vänd burgarna försiktigt, stek ytterligare några minuter.

Servera burgarna med tex salladsblad, tomat, rödlök, majonnäs (recept hur jag gör egen längre ner) med lite vitlök och smörstekta vaxbönor.

 

Majonnäs med stavmixer

1 helt ägg (behöver ej vara rumstemp)

ca 2-2,5 dl neutral rapsolja av bra kvalitet

1 tsk citronsaft

1 tsk dijonsenap

salt, peppar

 

Gör såhär:

Häll alla ingredienser utom salt och peppar i en glasburk eller högre mixerskål. Kör med stavmixer tills du får en krämig och härlig majonnäs, det tar för mig allt från 10-30 sekunder. Smaka av med salt och peppar. Till dessa burgare slängde jag även ner två vitlöksklyftor i majonnäsen som smaksättning, men här kan man ju välja fritt vad man vill smaksätta med.  Knepet med stavmixer har jag lärt mig av grymma Lesscarbs – hennes fix och trix funkar alltid! Blir det majonnäs över så förvara i en glasburk i kylskåp, borde hålla drygt en vecka.

 

IMG_20160809_191646

print

burgarehalloumimajonnäsRöror/SåservegetarisktVegoburgare
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Klassiker: Köttbullar & Mos
nästa inlägg
Syrlig fläskfilépanna

Du kanske också gillar

Syrlig fläskfilépanna

2016-08-11

Lasagnens dag!

2017-07-29

Vitchokladmousse och citronmarinerade Jordgubbar

2015-03-24

Dagens tips; Kantarellsmör

2016-10-24

Lammstek, kryddsmör och polkabetssallad

2015-04-14

Halloumins dag!

2019-05-19

Vitchokladspannacotta med Passionsfrukt

2014-12-23

Mandelchokladbollar

2015-11-29

Dagens lunchtips: Dekonstruerad omelett

2018-04-16

Ugnsbakad torsk med tomater & fänkål

2020-03-18

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo