Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Helstekt halloumi & Friterade vaxbönor

av Jessica 2019-07-10

Hej allihopa!

Sista dagarna av semestern är här, på måndag vankas jobb igen. Dessa fyra veckor har varit grymma trots att svenska sommaren inte riktigt levererat. Vi har ändå fått en tokvarm vecka i Bulgarien så vi fick bada, några dagar i Malmö/Köpenhamn och i helgen bär det av till Värmland.  Idag passade vi även på med en dagsutflykt – till vackra Trosa!

På en torghandel där köpte vi jättefina färska vaxbönor som fick bli en del av dagens middag. De färska vaxbönorna är så mycket godare än de frysta så passa på nu när det är säsong!

Hur du friterar vaxbönor bäst hittar du HÄR (länk)

Det är även gott och bara smörsteka dom. Till bönorna hade vi en enkel sallad med gurka, tomat, salladslök, olivolja salt och peppar + aioli.

Vi testade även att helsteka halloumi, har man möjlighet att grilla den istället så gör det, men himla gott ändå.

Helstekt Halloumi 2-3 portioner

2 förpackningar (a 200g) halloumi

olja och en klick smör att steka i

 

Gör så här:

Ta ut halloumin ur förpackningen och pressa den med hushållspapper för att få bort så mycket vätska som möjligt.

Hetta upp en stekpanna med olja, lägg i halloumin och bryn ca 2 min på varje sida så den får bra stekyta.

Lägg ner halloumin i en ugnsform, lägg en klick ovanpå och kör i ugnen ca 15-20 min på 200 g. Klart! Den får shysst yta samtidigt som mitten blir mer krämig och supergod.

 

print

halloumiSommarmatvaxbönorvegetariskt
1 kommentar
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Nötfria LCHF-sesamfrallor
nästa inlägg
Brödiga Vallmorutor

Du kanske också gillar

Tjockkockens kåldolmar

2019-01-30

Vegetarisk Stroganoff med aubergine & portobello.

2020-03-02

Kasslerstroganoff

2017-01-23

Gratinerad falukorv med blomkålsstomp

2016-05-16

Halloumikebab !!!

2019-04-01

Helstekt fläskkotlett, gräddkokt savoykål och smörbakat äpple

2015-09-20
Köttfärspaj utan deg

Enkel ostgratinerad Köttfärspaj

2016-01-24

Jordgubb & Vattenmelonsglass (Vegansk & Paleo)

2018-06-02

Söndagssynden – enkel efterrätt

2015-09-13

Färsfylld rund zucchini

2016-04-26

1 kommentar

Mikaela Svanborg 2021-02-08 at 21:24

Jag läste att man kan steka halloumi I smör också. Blir det gott? https://farbrornikos.se/2020/12/25/steka-halloumi-tips/

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo