Helstekt halloumi & Friterade vaxbönor

by Jessica

Hej allihopa!

Sista dagarna av semestern är här, på måndag vankas jobb igen. Dessa fyra veckor har varit grymma trots att svenska sommaren inte riktigt levererat. Vi har ändå fått en tokvarm vecka i Bulgarien så vi fick bada, några dagar i Malmö/Köpenhamn och i helgen bär det av till Värmland.  Idag passade vi även på med en dagsutflykt – till vackra Trosa!

På en torghandel där köpte vi jättefina färska vaxbönor som fick bli en del av dagens middag. De färska vaxbönorna är så mycket godare än de frysta så passa på nu när det är säsong!

Hur du friterar vaxbönor bäst hittar du HÄR (länk)

Det är även gott och bara smörsteka dom. Till bönorna hade vi en enkel sallad med gurka, tomat, salladslök, olivolja salt och peppar + aioli.

Vi testade även att helsteka halloumi, har man möjlighet att grilla den istället så gör det, men himla gott ändå.

Helstekt Halloumi 2-3 portioner

2 förpackningar (a 200g) halloumi

olja och en klick smör att steka i

 

Gör så här:

Ta ut halloumin ur förpackningen och pressa den med hushållspapper för att få bort så mycket vätska som möjligt.

Hetta upp en stekpanna med olja, lägg i halloumin och bryn ca 2 min på varje sida så den får bra stekyta.

Lägg ner halloumin i en ugnsform, lägg en klick ovanpå och kör i ugnen ca 15-20 min på 200 g. Klart! Den får shysst yta samtidigt som mitten blir mer krämig och supergod.

 

print

You may also like

1 comment

Mikaela Svanborg 2021-02-08 - 21:24

Jag läste att man kan steka halloumi I smör också. Blir det gott? https://farbrornikos.se/2020/12/25/steka-halloumi-tips/

Reply

Lämna ett svar till Mikaela Svanborg Cancel Reply