Kålrotsrösti / LCHF rösti

by Jessica

Detta blev dagens enkla och snabba middag för mig. Mannen är iväg på julmiddag med sitt jobb och jag hade ingen lust med avancerad matlagning.

Detta var gjort på ca 15 minuter, grymt va? Jag toppade kålrotsröstin med knaperstekt bacon, stekt grönkål och lättstekt ägg.

Tips! Man skulle kunna äta röstin som förrätt också, stek några mindre istället för en stor – toppa med tex en klick smetana/creme fraishe och finhackad rödlök.

Kålrot har blivit en riktig favorit på senare tid och man får passa på nu när den är i säsong. Perfekt substitut mot potatis (och godare enligt mig).

Här kommer receptet iallafall.

Kålrotsrösti, 1 port (en stor kålrotsrösti, alternativt 2-4 st små)

Ca 150 g råriven kålrot (skala kålroten och riv på grövsta sidan på rivjärnet.)

Ca 40-50 g riven ost

1 ägg

Salt, svartpeppar och lökpulver

Ca 1 tsk fiberhusk (kan uteslutas men smeten blir lösare)

Smör / olja till stekning

Gör såhär

Blanda kålrot, ägg och ost i en skål. Krydda med salt, peppar och lökpulver. Tillsätt fiberhusk och blanda runt.

Klicka i smör eller olja i stekpannan på medelhög värme. Lägg i antingen hela smeten och platta ut smeten till ca 0,5 cm tjock kålrotspannkaka eller gör ett par mindre.

Stekca 5 min så att rösten får en krispig gyllene stekyta, vänd försiktigt röstin och stek lika länge på andra sidan.

Servera direkt med valfri topping. Kan dock säga att det vart kanon med bacon, grönkål och ägg som topping, även rårörda lingon passar bra.

print

You may also like

2 comments

Christina 2019-01-24 - 21:24

Oh jösses vad gott! Jag rev kålroten väldigt fint (läste inte recept ordentligt) och ingen fiberhusk. Åt med pannbiff och sockerfri ketchup. Det här blir en favorit. Stort tack!

Reply
Jessica 2019-01-30 - 13:35

Va roligt och höra. Nu blev jag sugen på att äta det samma ikväll!

Reply

Leave a Comment