Kesofrutti / Keso ala malta

by Jessica

 

Detta svängde ihop igår kväll för första gången. Inte mitt eget recept utan jag tror en variant av detta recept finns på typ alla LCHF-bloggar. Om någon vet vems ursprungsrecept det är så hojta till!

Perfekt som lite kvällsgott, lyxig frukost eller kanske som en efterrätt. En nyttigare variant av risifrutti eller ris ala malta.

Obs, väldigt mättande så man behöver inte mycket för att bli nöjd.

Ingredienser, 4-6 portioner:

250 g keso

2 dl Grädde

0,5 tsk vaniljpulver eller en vaniljstång

Ev sötning (jag hade 1,5 msk sötströ)

 

Gör såhär:

Vispa grädden med elvisp, blanda i keso, vanilj och ev sötning. Blanda ordentligt och ställ i kylskåpet till servering.

Servera kesofruttin med färska bär, chiasylt eller bara mosade Hallon. Till jul kan man servera tex med några mandarin/apelsinbitar om man äter det.

print

You may also like

2 comments

Anonym 2018-04-05 - 08:45

Hej Jessica!
Receptet finns på kostdoktorn.se och det är Anne Aobadia som har gjort det!

Reply
Kerstin 2016-05-31 - 16:31

Trevligt recept! Funderade på att byta ut vanilj mot rivet limeskal + lite limesaft för att få en ngt syrligare touch på det hela. Bra tror jag när rätten i sig är rätt mättande!

Reply

Lämna ett svar till Anonym Cancel Reply