Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Tjockkockens Lasagne med ostcreme

av Jessica 2015-02-02
Tjockkockens lasagne

Igår var det dags för söndagsmiddag igen – som jag sagt tidigare, bästa matlagningsdagen på veckan. Efter en fullspäckad helg med dejtnight på fredagen, lunchbjudning hos Erics mammas väninna på lördagen sen även ett födelsedagsfest för min bästa vän med restaurangbesök och himla massa vin på söder så var vi lagom möra i kroppen igår.

Efter en sån händelserik behöver man verkligen en middag som denna. Jag menar, vem älskar inte lasagne? Det blev verkligen gudomligt gott och slår tom vanlig lasagne. Helt klart ett av mina favoritrecept!

Detta recept blir ca 6 portioner, funkar perfekt i matlåda och går bra att frysa.

Ingredienser Köttfärssås:

700-800 g nöt eller blandfärs

2 gula lökar

3-4 vitlöksklyftor

ca 600 g krossade tomater

1 selleristjälk

1 morot (kan uteslutas)

1 paket bacon/pancetta (140 g)

2-3 matskedar tomatpuré

Bong Scharlottenlöksfond (kan uteslutas)

Salt, svartpeppar, rosmarin (torkad eller färsk), basilika (fryst eller färsk)

2 lagerblad

smör till stekning

 

Gör såhär:

Börja med att hacka morot, lök, selleri och bacon i småbitar.

Fräs först baconet i botten av en gryta, det ska bli lite knaprigt nästan så alla smaker kommer ut. Häll i den hackade moroten, lök och vitlök. Blanda runt och låt fräsa tillsammans några min. Tillsätt köttfärsen och selleri och blanda runt. Häll i krossade tomater, tomatpuré, en skvätt fond och 2 lagerblad. Krydda med salt och peppar.

Blanda i rikligt med basilika och rosmarin efter smak. Låt sedan köttfärssåsen stå och puttra minst 30 minuter.

Tillsätt lite vatten om allt för mycket vätska kokar bort.

image

 

Lasagneplattor:

7 ägg

250 g philadelphia

5-6 msk fiberhusk

1 kryddmått salt

ca 2-3 msk olivolja

Gör såhär:

Vispa med elvisp till en jämt smet. Låt svälla några min och vispa runt på nytt. Fördela halva smeten var på varsin plåt med smörjt bakplåtspapper (gned in lite olivolja på bakplåtspappret också så smeten lättare lossar).

Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten så tunt som du kan. Det är lite knepigt och jag är ingen hejare själv på det, men det behöver inte vara perfekt!

Kör in i ugnen på 150 grader i 12-13 min. Ta av översta bakplåtspappret och låt pastaplattan svalna lite.

 IMG_20160109_181037

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mina mindre vackra LCHF-lasagne plattor. Skar till kanterna lite och gjorde två stora lasagneplattor av dessa. Använder du en mindre form så dela dom i mitten så du får 4 plattor.

Ostcreme:

ca 150 g philadelphia

3-4 msk grädde

2-2,5 dl riven ost

vitpeppar, svartpeppar + lite salt

Tips, dubbla gärna mängden i receptet om ni vill ha extra mycket ostcremé – för så gott blir det!

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser i en skål, det ska var en tjockare creme och inte en rinnig sås, så ta i lite grädde i taget till rätt konsistens.

 

 

Lasagnen:

Lägg ett lager köttfärs i botten, på med en lasagneplatta, klicka på ostcreme och börja om. Köttfärs, Platta, Ostcreme. Toppade sedan med sista köttfärsen och riven ost.

In i ugnen ca 15-20 min på 200 grader tills osten fått fin färg. Låt lasagnen stå ca 10-15 min innan du börjar skära upp bitar. Servera mer lite tex grönsallad!

image

 

 

 

IMG_1329[1]

print

köttfärsköttfärssåsLasagnelasagneplattorlchfpastaostcreme
19 kommentarer
18
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Mix-köttgryta med Blomkålsmos
nästa inlägg
15 veckorsutmaningen

Du kanske också gillar

Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

2019-10-22

Varm sötpotatissallad med fetaost och grönkålspesto

2018-01-10

Sweetchiliköttgryta

2015-11-23

Superenkel Mejerifri Fiskgryta

2015-09-01

Söndagsmiddag: Köttgryta Långkok med blomkålsris

2015-03-17

Veckomeny 5

2015-09-07

Bakad sötpotatis + tips på 2 vegetariska fyllningar

2018-06-09

Grillad Fläskytterfilé & Paprika med tomatsalsa och lime-vitlöksmajonäs

2015-05-07

Älgkorvspytt med kantareller

2015-07-30

Auberginepommes

2015-01-04

19 kommentarer

sara s 2020-03-08 at 10:14

Om man vill göra plattorna i förväg och kanske inte ska använda dom på ett par dagar. Har du något tips på hur man ska förvara dom?
Kvar på bakplåtspapperet, i en påse i kyl, i frys, utan papper…???

Svara
Maritha Malmqvist 2020-05-05 at 20:53

Jag gör ofta plattorna ena dagen och själva lasagnen nästa – då känns det helt ok! Däremot delar jag upp plattorna på te plåtar. De räcker för mig till tre lasagner. Jag rullar ihop plattorna på bakplåtspappret och förvarar dem i kylen.

Svara
Marcus 2019-01-23 at 14:11

Har du kommit på detta recept och lasagneplattorna själv? Väldigt gott!

Svara
Jessica 2019-01-30 at 13:35

Plattorna är inspirerade av LCHF-gurun Åse´s (56kilo) grundrecept men med vissa ändringar. Ostcremen och köttfärsåsen är mitt eget påhitt.

Svara
Anette Hammer 2019-01-20 at 21:16

Du lade in receptet på min 50 årsdag fick jag se. ?

Svara
Jessica 2019-01-30 at 13:34

Stort grattis i efterskott! 🙂

Svara
rosine 2018-11-11 at 00:10

Jag har lagt in receptet i kostbevakningen. Hela receptet är 77 g kolhydrater. Uppdelat på 6 portioner blir det 12,8 per person. 7% energiprocent. Kan gå att klämma in i strikt LCHF om dagens övriga måltider innehåller max 7,2 kh tillsammans. Om man äter måttlig lchf (enligt kostdoktorns definition) är det inga problem

Svara
ANNIE 2016-12-17 at 20:34

Hej. Hur är den att frysa in?

Svara
Jessica 2016-12-20 at 14:44

Det går bra! 🙂

Svara
Anna 2016-01-10 at 14:52

Hej!
Jag är helt ny på detta LCHF, äter strikt. Hur mycket ska man räkna på denna Lasagnen?

Svara
Jessica 2016-01-10 at 19:37

Äter du strikt då ska du strunta i såna här recept med många komponenter och ingredienser. Blir lätt för många kolhydrater. Lägg in alla ingredienser i kostbevakningen.se å räkna ut vad det blir.

Är du dessutom ny på LCHF så ska du inte krångla till det. Börja på att läs på om det. Har du precis börjat skulle jag inte rekommendera strikt kost (om det inte är av medicinska skäl, allvarligt sockerberoende eller diabetes). I strikt kost platsar mest en bit kött/fisk/fågel, en klick kryddsmör/majonnäsbaserad sås och ev lite ovanjordgrönsaker som tex lite kokt broccoli eller spenat. Väldigt okomplicerat och inte så varierat. Det är en av anledningarna att jag inte äter strikt hela tiden, det är för tråkigt för mig 🙂

Svara
rosine 2018-11-11 at 00:11

Jag har lagt in receptet i kostbevakningen. Hela receptet är 77 g kolhydrater. Uppdelat på 6 portioner blir det 12,8 per person. 7% energiprocent. Kan gå att klämma in i strikt LCHF om dagens övriga måltider innehåller max 7,2 kh tillsammans. Om man äter måttlig lchf (enligt kostdoktorns definition) är det inga problem

Svara
Anne 2015-06-02 at 19:13

Se till att ha gott om tid när ni lagar denna rätt. Supergod

Svara
Jessica 2015-06-09 at 10:58

Det tar lite tid som du säger, men helt klart värt det 🙂

Svara
Susanne 2015-04-28 at 07:37

Har testat receptet, fantastiskt gott. Men lasagneplattorna har jag testat att göra annat med också. Har tagit hela plattan, utan att dela upp den i bitar, gjort tonfiskstuvning och räkstuvning. Lagt stuvningen på plattan och rullat ihop som en jättecrepe. Lagt i en form och strött på riven ost för att sedan gratinera i ugnen, blev superbra. Serverade med en vanlig grönsallad till.

Svara
Fler Middagstips – Veckomatsedel! | Tjockkocken 2015-03-23 at 15:00

[…] Lasagne med smak av Grekland  eller  Köttfärslasagne med ostcremé […]

Svara
Laxpasta (i uppdaterad version) | Tjockkocken 2015-02-24 at 09:34

[…] Gjorde egen äggatelli (mitt namn på LCHF-pasta, se skålen längst upp). Använde detta recept på pastan och strimlade med pizzaskärare: http://www.tjockkocken.se/kottfarslasagne-med-ostcreme/ […]

Svara
Lax och Sparris-Pasta | Tjockkocken 2015-02-11 at 19:58

[…] pastan, så den hinner svalna lite och ställ åt sidan. Recept till pastan hittar ni här:  (http://www.tjockkocken.se/kottfarslasagne-med-ostcreme/) bara att strimla den till tagliatelle (eller Äggatelli som jag kallar det då det faktiskt inte […]

Svara
Bianca 2015-02-04 at 10:27

Wow, ser otroligt gott ut! Älskar gratäng med Philadelphia så detta är ju bara fullträff.

Svara

Lämna ett svar till Anette Hammer Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo