Kycklingbiffar i Ajvarsås

by Jessica

 

Nämen, ett nytt recept, det har ni väl längtat efter? Detta svänger ni ihop ganska snabbt och passar perfekt en vardagkväll.  Servera med valfritt tillbehör, hos oss blev det ugnsrostad sötpotatis, smörstekta haricot verts och smulad fetaost. För er som inte äter sötpotatis (räknas inte till LCHF men passar i lågkolhydratskost) så byt mot tex ugnsrostad blomkål.

IMG_20170328_184721

Kycklingbiffar, ca 3-4 port

500 g kycklingfärs

1 ägg

Ca 0,5 dl grädde

1 liten gul lök

2-3 vitlöksklyftor

En näve hackad persilja (färsk eller fryst)

2-3 msk ajvar (jag använder mild ajvar)

Salt, peppar

Smör till stekning

Gör såhär; 

Finhacka löken och blanda samtliga ingredienser till en jämn smet i en bunke. Blöt händerna i kallt vatten och forma till biffar, jag fick ut ca 10 st biffar.

Bryn biffarna i smör ca ca 2-3 min på varje sida så biffarna får lite färg. Lägg sedan biffarna åt sidan medan du gör såsen i samma stekpannan.

Ajvarsås 3-4 port

1 medelstor röd paprika

2 vitlöksklyftor

4-5 msk ajvar

3 dl syrad grädde (går att byta mot en burk smetana alt 2 dl grädde + 1 dl creme Fraiche)

Salt peppar

Smör till stekning

Gör såhär: 

Strimla paprikan och stek den mjuk i smör i några minuter. Klicka i ajvar och slå i syrade grädden. Blanda runt och smaka av med salt och peppar. Lägg sedan ner kycklingbiffarna och låt puttra i 15-20 min.

IMG_20170328_181555

 

 

 

 

 

 

IMG_20170328_184855

 

 

IMG_20170328_184644

 

 

 

 

print

You may also like

7 comments

Ing-Marie 2019-10-15 - 11:22

Står och puttrar på spisen nu 🙂

Reply
Lisa 2019-02-18 - 18:22

En riktig favorit, toppen alla älskar detta =)

Reply
Anonym 2019-02-10 - 09:51

Hi Jessica , Your recipt looks great , but can you write it in engkische please ?
Marijke Delwel , Harfsen , The Netherlands.

Reply
Inger Törngren 2018-12-03 - 13:08

Det var supergott!Hade inte ajvar hemma så jag tog i sambal oelek istället och det funkade också.Jag brukar ofta göra efter dina recept som jag tycker är superbra!!

Reply
Antonia 2018-04-21 - 18:10

Lagade dessa ikväll är en ny favvo rätt!

Reply
Anonym 2017-05-29 - 22:22

Jätte jättegott!!

Reply
Mojjan 2017-03-30 - 14:18

Härligt recept, detta ska provas. 🙂

Reply

Leave a Comment