Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Kycklingköttbullar med Kålrotsmos

av Jessica 2017-09-26

Idag blev det husmanskost med lite twist. Min mamma är på besök hos oss ett par dagar så jag kände att jag ville imponera lite på henne med min matlagning. Det är även hennes första mötet med vår lilla Ella, man kan säga att hon strålar av stolthet över sitt första barnbarn.

Jag beslöt att laga något enkelt men väldigt gott, nämligen kålrotsmos och kycklingköttbullar i gräddsås. Mamma hade heller aldrig smakat kycklingfärs och så kan vi ju inte ha det. Jag älskar kycklingfärs, har ett par recept med det sen innan på bloggen som ni kan kolla in, tex Mejerifri kycklingfärssås, kycklingburgare och Kycklingbiffar i ajvarsås.

I moset hade jag även palsternacka, det höjer kolhydraterna så vill man minsta på dom så skippa palsternacka och kör enbart kålrot.

Kålrotsmos, ingredienser ca 4 port

Ca 400 g kålrot

Ca 150 g palsternacka

Ca 50 g smör

En skvätt grädde

Salt, svart och vitpeppar

Gör såhär: 

Skala och tärna kålrot och palsternacka. Börja med att koka kålroten ca 10 min innan du lägger ner palsternackan då den behöver kortare tid. Koka totalt ca 20-25 min så båda blir genomkokta. Häll av vattnet, tillsätt smör, grädde och mixa med stavmixer. Smaka av med salt, svart och vitpeppar.

Kycklingköttbullar, ingredienser ca 4 port

500 g kycklingfärs

1 ägg

Ca 0,75-1 dl grädde

4-5 st finhackade salladslökar (alternativt en finhackad/riven gul lök)

Salt, peppar, timjan (eller valfria örter)

Smör till stekning

Gör såhär: 

Ta fram en skål, blanda färs, ägg och grädde. Krydda rejält – när du tror du haft i tillräckligt med kryddor så kan du nästan dubbla det, kycklingfärs kräver mer kryddor än man tror, haha. Blanda allt till en jämn smet. Skölj händerna i kallt vatten så är det lättare att forma köttbullar, dom blir ändå inte helt runda. Lägg i stekpannan och stek i smör några min tills dom fått färg, lägg sedan över köttbullarna i en ugnsform och kör i ugnen ca 15-20 på 175 g, dela en och kolla så dom är tillagade rakt igenom.

Jag passade på medan köttbullarna var i ugnen att svänga ihop en enkel gräddsås. Slog i ca 2-3 för grädde i en stekpanna, en skvätt kalvfond, salt, peppar och timjan, koka upp så den tjocknar och la ner köttbullarna i såsen.

Servera ihop med moset och lite sallad, här blev det bara tomat, gurka och färsk persilja.

print

kålmoskålrotkålrotsmosköttbullarkycklingkycklingköttbullar
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Snabb tomatsoppa med höstfeeling
nästa inlägg
Panerad ostfylld kassler med ädelostsås

Du kanske också gillar

Tonfiskcurry – perfekt vardagsmat

2018-03-20

Lättlagad Tonfisklasagne

2016-09-14

Veckomeny 2

2015-03-23

Panerad fläskschnitzel, smör & parmesanbakad fänkål och citronsmör med friterad kapris.

2016-02-23

Baconlindad Kycklingfilé och gratinerad zucchini

2015-01-02

Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

2019-02-11

Stekt falukorv & stuvad blomkål

2016-11-05

Smörig Biffwok med sjögräsnudlar

2015-07-13

Halloumistroganoff (vego)

2017-09-14

Veckomeny 6

2016-09-11

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo