Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Lammfärsbiffar med fetaost

av Jessica 2015-09-14
lammfarsbiffar

Fotograf: Emma Shevtzoff för tidningen Matkärlek

Kom på att jag inte har detta recept inlagt i bloggen och tyckte det var dags. Hade med detta i sommarnumret av tidningen Matkärlek och bilden ovan togs av deras duktiga fotograf Emma när hon hälsade på hemma hos oss.

Till dessa biffar rekommenterar jag myntasås eller tzatsiki som sås. Testa även gärna min blomkålstabbouleh som tillbehör till dessa goda lammfärsbiffar.

Ingredienser 5-6 biffar:

500 g lammfärs
1 ägg
150 g fetaost
1 näve hackad persilja, färsk eller fryst
salt & peppar
lök- och vitlökspulver
1-2 tsk sambal oelek
smör till stekning

Gör så här

Blanda lammfärsen och övriga ingredienser till en fast smet. Låt gärna lammfärssmeten stå 30-60 min så alla smaker sätter sig bättre. Blöt händerna och forma biffar och lägg i ugnsform.

Lägg en liten klick smör på varje biff och kör i ugnen ca 20 min på 200 grader. Sätt gärna på grilläge sista minuterna och höj ev gradantalet till 225 för att få en fin yta. Det gör inget om biffarna är lite rosa i mitten.

 

På tal om tidningen Matkärlek så har jag ett erbjudande till er som vill testa en prenumerering till grymt pris. Just nu får ni 3 nummer för 99 kr eller 8 nummer för 249 kr om ni beställer via denna länk: http://matkarlek.nu/erbjudande/

Nästa nummer kommer ut 1/10 i butik. Tecknar du prenumerering innan 16/9 (nu på onsdag) hinner ni få hem detta nummer!

sdasd

print

blomkålköttfärsbiffarLammlammfärsbiffar
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Söndagssynden – enkel efterrätt
nästa inlägg
Helstekt fläskkotlett, gräddkokt savoykål och smörbakat äpple

Du kanske också gillar

Lax och Sparris-Pasta

2015-02-11

Blomkålsgratäng ala ”Mac & Cheese”

2015-08-16

Rödbetssallad

2016-11-29

Laxsushi

2014-11-20

Panerad fläskkotlett och svampstuvning

2016-06-01

Tjockkockens chokladbräck med hasselnötter

2016-12-16

Söndagsmiddag: Hel kyckling i Crockpot

2018-11-04

LCHF Sesambagels

2020-02-23

Ribs i slowcooker med fänkålsslaw och black beansalsa.

2018-02-12

Baconlindad lammfärskebab med vitlökssås

2015-04-29

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo