Linfröwrap

by Jessica
LCHF wrap

Idag fick det bli en enkel och god lunch. Ligger hemma med halsfluss och jobbig hosta så har inte haft någon matlust senaste två dagarna. Idag kände jag dock hunger för första gången och ville därför ha något stadigt till lunch.

Dessa wraps är superenkla att göra och tar bara några minuter. Har även en annan version av wraps utan frön på bloggen, det receptet hittar du här: https://www.tjockkocken.se/dagens-lunchtips-omelettwrap/

Just linfrön är väldigt bra för magen och kroppen på många sätt, bla för det höga innehållet av Omega 3, järn och fibrer. I överdriven konsumtion kan dock fröna vara farliga. Livsmedelsverket (inte för att deras kostråd alltid är dom bästa direkt, haha) råder till max 2 msk linfrön om dagen, vilket en av dessa wraps innehåller. Vid upphettning/bakning minskar även den ”farliga” effekten och jag känner ingen oro till att då äta linfrön. Du kan även läsa mer om linfrön här: http://www.supernyttigt.se/fron/linfron/

Ingredienser, 1 wrap:

2 ägg

2 msk krossade linfrön

1 msk creme fraishe

1 tsk fiberhusk

En nypa salt

Ca 1 msk vatten

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser i en skål. Klicka i en klick smör i en het stekpanna. Häll i smeten i stekpannan och sprid ut med en slickepott/stekspade så wrapen blir ganska tunn. Stek ca 4 min på varje sida på medelvärme. Lägg över wrappen på en tallrik med hushållspapper och låt svalna några min.

I min wrap idag fick det bli bregott, skinka, ost, romansallad och en klick Philadelphia som fyllning. Väldigt mättande!

IMG_20160105_114043

IMG_20160105_115246

IMG_20160105_122126

print

You may also like

4 comments

Sandra Johansson 2016-02-11 - 09:52

Smakar det mycket omelett? Är inte alls förtjust i omelett smak, äggsmak över huvud taget tyvärr. Så tänkte fråga innan jag testar dom.
Jätte bra blogg för övrigt! En stor fröjd att läsa den! Snor många recept 😀
Ha det gott!
Sandra

Reply
Amanda 2016-01-07 - 10:52

Krossade linfrön är farligt. De utsöndrar ett gift i krppen som leder till andnöd och kan leda till döden. Finns folk som dött av det. http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/vaxtgifter/cyanogena-glykosider-och-vatecyanid/

Reply
Jenny 2016-01-05 - 17:21

Hej! Har du provar om man kan frysa dem?
Tänkte passa på att testa när jag gör majonnäs nästa gång ☺

Reply
Jessica 2016-01-05 - 17:25

Det borde gå bra att frysa. Men eftersom jag gjorde dessa idag för första gången så har jag inte hunnit testa om dom går att frysa 🙂

Reply

Leave a Comment