Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Ljummen haricot vertssallad

av Jessica 2016-09-28

Hör kommer ett snabbt och enkelt tips på ett bra tillbehör till en god köttbit eller kycklingfilé. Vill man istället köra vegetariskt så stek tex några skivor halloumi som tillbehör.

Haricot vertssallad, ca 4 port:

Ca 500 g haricot verts (jag använde frysta)

1 paket 140 g bacon (för vego – byt mot tex champinjoner)

150 g körsbärstomater

1/2-1 rödlök

1-2 vitlöksklyftor

Ev lite torrostade pinjenötter

Salt, peppar

Smör till stekning

 

Gör såhär:

Strimla bacon och rödlök samt dela tomaterna. Hetta upp en stekpanna och bryn först baconet så det nästan blir färdigstekt. Ta ur baconet ur pannan och ställ åt det åt sidan en stund så det ej bränns. Klicka i smör i pannan och stek haricot vertsen  med vitlöken i samma stekpanna som baconet. Haricot vertsen behöver stekas ca 6-7 min (kortare om dom är färska) så dom får lite färg.

Lägg i lök, baconet och tomater och blanda runt. Smaka av med salt och peppar och låt stekas ihop tills tomaterna mjuknat.

Servera gärna med ett gott kryddsmör, länkar till några av mina favoritsmör kommer här nedan:

  • Kantarellsmör
  • Citronsmör med friterad kapris
  • Beasmör
  • Persiljesmör
  • Chorizosmör
  • Rosmarin & vitlökssmör

img_20160928_211935

print

baconharicot vertskryddsmörsalladtillbehörVarm sallad
2 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Inspiration till Fisktisdag
nästa inlägg
Klassisk Högrevsgryta

Du kanske också gillar

Choklad & Hasselnötsbollar

2015-02-27

Torskbiffar med dillmajonnäs

2015-07-08

Panerad fläskschnitzel, smör & parmesanbakad fänkål och citronsmör med friterad kapris.

2016-02-23

Enkel Laxröra

2015-06-21

LCHF Sesambagels

2020-02-23

Lasagnens dag!

2017-07-29

Krispig kycklinglårfilé, hummus och tabbouli

2018-04-03

Enkel efterrätt; Mascarponekräm, chokladsås och färska hallon

2016-07-17

Gratinerad champinjongratäng

2015-01-21

LCHF Kladdkaka med kolasås – ultimata PMSkakan

2019-07-31

2 kommentarer

Nette 2016-09-30 at 06:56

Nu har jag testat. Den var jättegod! Den kommer att vara med på buffén på sonens släktkalas.

Svara
Nette 2016-09-29 at 09:04

Det här såg riktigt gott ut. Ska prova ihop med tjocka revben som jag tog fram ur frysen i morse.
Gillar nya designen på bloggen. Lätt att kika bland recepten för inspiration.
Ha en fin dag!

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo