Mandelpanerad fisk med remouladsås

by Jessica

Idag är det fisktisdag här hemma så det fick bli en snabb och enkel middag, perfekt en vardagskväll.

Jag bjöd sambon på panerad fisk, torskfilé i vårt fall men det passar med vilken vit fisk som helst.

Till fisken serverade jag lättkokt broccoli och en enkel remouladsås (LÄNK). Gillar man ej remouladsås så tipsar jag om denna pepparotsdillsås (LÄNK) som alternativ.

Nu tillbaka till fisken, här kommer receptet på den.

Mandelpanerad fisk, ca 4 port: 

Ca 600 g vit fisk, tex torsk/rödspätta/sej

Ca 1 dl mandelmjöl

Ca 0,5-0,75 dl riven parmesan

1 ägg

2-3 msk grädde (kan uteslutas)

Salt, peppar persilja

 

Gör såhär: 

Om du använder fryst fisk så låt den tina helt och hållet för att undvika för mkt vätska. Badda lätt av fiskbitarna med hushållspapper, salt och peppra utsidan av fisken.

Vispa upp ägget med grädden i en djup tallrik. I en annan tallrik, blanda mandelmjöl, riven parmesan, lite  mer salt och peppar samt persilja. Blanda runt till en jämn blandning.

Doppa fiskbitarna i ägget och därefter i mandelpaneringen. Ser till att mandelpaneringen täcker utsidan av fisken helt.

Smält smör i en stekpanna och stekfisken ca 3-4 min på varje sida tills ytan blivit krispig och fisken är genomstekt.

Servera genast med tex broccoli och remouladsås, pressa gärna lite citronsaft över fisken vid servering. Urgott!

img_20161122_183718

img_20161120_163840

img_20161122_184033

print

You may also like

Leave a Comment