Mejerifri Chiapudding med chokladsmak

by Jessica

 

Svängde ihop dessa skönheter till frukost idag, mejerifri chiapudding! Varför mejerifri? Jag äter inte mejerifri LCHF, men vill försöka minska på mejerierna lite, speciellt grädde och liknande. Kommer försöka komma på lite fler recept som är mejerifria eller iallafall med minskade mejerier. Mejerifritt är oftast bättre för dom som har IBS, laktosintolerans, sötsug eller problem med magen tex. Man får prova dig fram för att hitta vad man själv mår bäst av!

Mejerifri chiapudding, 2 portioner:

2 dl kokosgrädde*

3 msk chiafrön

En nypa salt

En nypa kanel (kan uteslutas)

Ett par nypor vaniljpulver

2-3 tsk kakao (ta lite i taget)

*kokosmjölk eller mandelmjölk går också men ta 1-2 tsk extra chiafrön

 

Gör såhär: 

Blanda kokosgrädde med chiafrön, vaniljpulver, salt, kanel och kakao. Ta lite kakao i taget så det inte blir för bittert. Vill man så kan man givetvis tillsätta en gnutta sötning, tex sötströ, men jag valde att utesluta det.

Låt blandningen stå i en skål över natten i kylskåpet (vill man äta samma dag brukar det gå bra efter en dryg timme i kylskåpet). Vid servering: blanda runt puddingen så det är en helt jämn röra, är den för tjock så tillsätt ett par msk vatten. Häll upp i två glas och toppa med tex jordgubbar/hallon och ev några kokosflakes.

Passar bra som frukost eller tex ett mellanmål.

IMG_20160813_100955

print

You may also like

4 comments

Christel 2016-08-29 - 17:24

Hur många kolhydrater innehåller detta??

Reply
Jessica 2016-08-30 - 03:52

Ca 4,5 per portion. Du kan alltid räkna ut innehållet själv med hjälp av http://www.kostbevakningen.se

Reply
Monica 2016-08-14 - 16:14

Hej. kan man göra med nån annan smak än choklad? tycker verkligen inte om choklad

Reply
Jessica 2016-08-17 - 10:03

ja, jag la upp en annan härrom dagen med blåbär – testa den! Även hallon funkar bra. https://www.tjockkocken.se/mejerifri-chiapudding-med-blabar/

Reply

Leave a Comment