Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
FrukostReceptSmått & Gott

Minipannkakor med chiasylt, grädde och smörstekt kanelmandel

av Jessica 2015-08-30

Idag blev det lyxfrukost här hemma. Iallafall för oss. Har ätit mina romansalladrullar till frukost hela veckan så idag ville jag ha nåt helt anorlunda. Har aldrig varit något fan av pannkakor men har ändå vart sugen senaste tiden. Fick ihop ett recept som blev riktigt bra, kommer köra på detta hädanefter. Inspirerade av kesoplättar som är så populära i LCHF-kretsar. Vet inte vem som var först med den idéen, men tack!

 

IMG_20150829_213837

 

Ingredienser Minipannkakor, ca 12 st. (ca 3 portioner)

250 g keso (en liten förpackning)

25 g smält smör

3 ägg

1 msk mandelmjöl

½ msk fiberhusk

1 nypa vaniljpulver

 

Gör såhär:

Lägg keso och ägg i en skål, kör med stavmixer tills det blivit en slät blandning (går även att köra i matberedare). Tillsätt mandelmjöl, fiberhusk och vanilj, häll i det smälta smöret (låt det gärna svalna lite) i en tunn stråle. Blanda noga. Låt smeten stå i kylen under natten om du vill att det går fortare när det väl är dags för frukosten. Du kan självklart göra smeten på morgonen också, se bara till att den får stå till sig 10-15 min innan du börjar göra små pannkakor.

Klicka upp på en plåt i små klickar (ca 1 matsked st), smörj gärna bakplåtspappret med lite smör, in i ugnen på 200 g ca 10 min.

Håll koll så dom ej bränns. Går säkert bra att steka i stekpanna på låg värme också, men mindre kladd och krångel med ugnen.

IMG_20150830_082834

IMG_20150830_085753

 

IMG_20150830_085601-2

Servera pannkakorna med tex min chiasylt, grädde och smörstekt kanelmandel. Recept nedan;

Chiasylt med Hallon – räcker till 6-8 portioner 

250 g hallon (tinade eller färska, går att byta mot tex blåbär)

en nypa vaniljpulver

2 msk sötning (smaksak – ta mer eller mindre beroende på hur söt du vill ha sylten)

3 msk chiafrön

7-8 msk vatten

Gör såhär:

Häll vattnet och chiafröna i en skål. Blanda väl så inga frön ligger torra på toppen. Låt stå 10 min så det blir en geleaktig konsistens, blir den alldeles för tjock så ta lite extra vatten. Mosa hallonen med en gaffel (vill ni ha slät sylt så kör med stavmixer) tillsammans med vanilj och sötning. Tillsätt hallonblandningen i chiafrövattnet. Blanda väl och häll upp i en glasburk. Det blir en ganska rinnig sylt, men det ändras när den får stå över natten. Blanda gärna ett par gånger innan ni går och lägger er. Håller ca 1 vecka i kylskåpet.

Smörstekt kanelmandel:

100 g mandelflarn

70 g smör

kanel efter smak

lite sötning

Gör såhär:

Smält smöret i en stekpanna, häll i kanel samt mandeln, blanda runt och låt steka ihop ett par min. Häll över i en tallrik (som bilden nedan). Pudra ev med lite sötning, jag använde sötströ.

IMG_20150830_085533-1

Här serverat med bara sylten, grädde och hackade hasselnötter:

11949320_10153060282025887_6690251039455913103_n

print

brunchchiasyltefterrätthallonsyltkanelmandelmellanmålminipannkakorpannkakorsylt
7 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Måndagsklassikern; Korvstroganoff
nästa inlägg
Kräftskiva a´la Tjockkocken

Du kanske också gillar

Viltfärsbiffar i krämig kantarellsås

2017-08-13

Dagens Lunchtips: Kyckling & baconröra

2015-06-05

Tjockkockens Moussaka

2017-09-12

Semitorkade tomater

2016-06-26

Tips till Midsommar

2016-06-23

Veckomeny 7

2017-11-02

Mejerifria Blomkålswraps med Halloumifärs (Vego)

2016-08-21
LCHF wrap

Linfröwrap

2016-01-05

Saftiga färsbiffar med ajvarsås

2019-03-20

Dagens tips: Baconlindad Halloumi

2016-03-05

7 kommentarer

Saija 2021-01-29 at 19:37

Kan man frysa dessa? Vore ju toppen så det går fort att få i sig frukost på jobbdagar.

Svara
Saija 2021-01-29 at 12:25

Jättegoda!

Svara
Anonym 2019-03-03 at 10:29

Tack vare dina fantastiska recept har jag klarat att gå ner i vikt och att fixa blodsockret på en normal nivå. Tack! Jag provar de mesta för at komma fram till mina favoriter .

Svara
Anonym 2017-10-20 at 00:14

Du är helt otrolig på att göra god mat! Jag vill bara tacka dig för alla trevliga och goda recept du producerat. Du måste få veta att det är du som har berikat min mathållning något oerhört! Jag får beröm från mina väninnor att jag är duktig på att göra god mat och då berättar jag varifrån mina kunskaper kommer! TACK!

Svara
Johanna 2017-07-18 at 18:51

Rekommenderar verkligen detta recept! Resultatet jag långt över förväntan 😀

Svara
Emelie 2017-03-21 at 16:17

Jag älskar dessa! Tips att vara försiktiga när man steker mandlarna, det gick fort så var de brända.

Svara
Linda 2016-10-11 at 17:43

Wow så goda min nya favvo ?

Svara

Lämna ett svar till Johanna Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo