Nötfria ostfrallor

by Jessica

 

Testade att koka ihop ett nytt recept igår på frukostbröd. Kommer säkert förfina det med tiden men blev väldigt bra i första omgången. Troligen godast nybakade och borde gå bra att rosta också om man delar dom såklart. Fördelen med dessa är att dom är nötfria, väldigt många lchfbröd innehåller mandelmjöl eller kokosmjöl – jag gillar inte riktigt smaken av det eftersom det ger en söt smak. Bra om man är allergisk dessutom!

Jag fick ut 5 st av detta recept och då blev dom lagom stora eftersom dom är ganska mättande. Ska även prova göra dom lite avlånga som baguetter nån gång.

Nötfria Ostfrallor, ca 5 st. 

4 ägg

50 g riven ost (+ lite extra att toppa med)

100 g philadelfia eller creme fraiche

1 dl pofiber

25 g smält smör

1 msk chiafrön*

2 msk linfrön*

1,5 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

en nypa salt

*Fröerna kan ni byta ut mot er egen smak och tycke.

11 g kolhydrater i hela smeten enligt kostbevakningen (räknade på 70 g ost totalt och 100 g philadelphia).  Detta blir strax över 2 kolhydrater per fralla om ni gör 5 st.

c48bbd2e-5aa5-4934-a6e5-b23b7e69443f

Börja med att vispa äggen med en elvisp, vispa nån minut så äggen blir lite fluffiga. Tillsätt philadelphia/creme fraiche och vispa så det inte är några klumpar. Tillsätt pofiber, fiberhusk, bakpulver, fröer, ost och en nypa salt. Blanda till en jämn smet. Den tjocknar pga fiberhusken på bara någon minut. Dela i 5 lika stora klumpar och rulla till små bollar som bilden ovan. Toppa med lite ost och in i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Höj därefter temperaturen till 200 grader och kör ca 5 minuter till så att bröden får lite färg.  Låt frallorna svalna på ett galler. Förvara i tex en matlåda i kylskåpet – ej i plastpåse då fukt kan bildas lättare då. Borde gå bra att frysa också!

c0abb9ab-ce24-4be1-b507-c9bd77af5554

569d1027-900c-46d6-aaab-ec4ba57525fa

print

You may also like

10 comments

Emelie 2019-10-11 - 13:55

När ska man tillsätta smöret?

Reply
T.Persson 2017-02-03 - 10:23

Jag gjorde dessa idag till frukost och de blev perfekta … precis som dina. Kommer att göra flera gånger … jättegoda! Tack så mycket för receptet.

Reply
Elisabeth 2017-01-02 - 14:32

Står inget om smöret i informationen

Reply
Ewa Börjesson 2016-11-09 - 11:28

Såå goda bröd!! Jag ”julade” till dom lite idag, och tillsatte vörtkrydda samt lite mörk fibersirap…. Blev väldigt gott!!!
/Ewa:)

Reply
Marielle 2016-03-29 - 10:46

Mina blev också som en smet ?
Ser ut som tekakor ungefär.
Jag följde receptet men det blev ändå så. Vad gjorde jag för fel? ?

Reply
Linda 2016-03-03 - 20:26

Mina blev lösare än dina, gick ej att rulla ? å inte lika stora, men gjorde fem st.. :/ konstigt.. Är visserligen sämst på att baka men följde receptet till pricka ☺️ Tack för en bra sida ..

Reply
Emelie 2016-02-29 - 21:16

När och hur tillsätter du det smälta smöret?

Reply
Ingrid 2016-02-13 - 15:15

Ser jättegoda ut! Men var kan man köpa pofiber?

Reply
A 2016-02-13 - 18:12

Jag köper på vanliga mataffären. Står bland glutenfria grejer. Märke Semper (kanske finns andra också)

Reply
Ingerctina 2016-02-10 - 08:34

Jag gjorde dessa i går kväll och så goda de blev!! Passar mig utmärkt att de är nötfria då jag gillar brödkänslan men försöker tappa i vikt också. Vilket går sakta men det går.
Tack för alla recept som hjälper mig.

Reply

Lämna ett svar till Emelie Cancel Reply