Örtbakad Fetaost i tomatröra

by Jessica

Hej!

Är hemma och vabbar idag då lillan bade har feber och ögoninflammation. Nyss börjat på förskolan nu borjar alla sjukdomar, usch och fy. Håller tummarna att det går över fort denna gång. Iallafall, passade på att ecpexperiment lite i köket medans barnet sov och fick ihop en smarrig lunch  av det som fanns hemma.

Idag fick det bli vegetariskt och väldigt enkelt, bakad fetaost!

Detta blir ca 2 portioner beroende på vad ni har till. Mitt tips att äta det som det är bara – alternativt med lite grönsallad/zucchininudlar/bönpasta.

Ingredienser

200 g fetaost (eller 2st 150 g block)

ca 200 g körsbärstomater

ca 100-150 g rostad paprika (inlagd, kan använda färsk paprika också)

1 liten rödlök eller schalottenlök

ca 1 msk var av persilja, timjan och oregano (färsk, fryst eller torkad)

salt, peppar

en näve riven parmesan

ca 0,5 dl olivolja

ev en liten skvätt balsamico

1 vitlöksklyfta

Gör såhär

Hacka paprika, lök och tomat och häll i en bunke. pressa i vitlök, i med örter, olja, balsamico och smaka av med salt och peppar.

Lägg fetaosten i en ugnsfast form. Sprid ut tomatröran runt om. Droppa lite olivolja på fetaosten och toppa den med riven parmesan och lite svartpeppar. In i ugnen på 200 g i ca 30-35 min, osten ska ha fått fin färg. och vara genommjuk (toppen blir krispig).

Toppade på bilden med lite grönkål och pumpafrön som jag fräste snabbt i en stekpanna.

print

You may also like

Leave a Comment