Fröknäcke med ost

by Jessica
LCHF knäckebröd

Det jag kan sakna mest nu när jag käkar LCHF är bröd i olika former, speciellt knäckebröd. Brukar göra vanligt fröknäcke då och då och dom är verkligen underbart goda. Denna gången ville jag dock testa något matigare. Finns hur många olika varianter och recept som helst, så man får prova sig fram lite. Detta är min variant.

 

Detta blir smet till en plåt.

Ingredienser:

2 ägg

150 g riven ost (jag använde vanlig herrgård)

0,5 dl sesamfrön

1 dl pumpakärnor alternativt solrosfrön

0,5 dl krossade linfrön

0,5 dl hela linfrön

1 dl pofiber

2 msk chiafrön

0,5 dl vatten

3 msk olja (jag använde rapsolja)

0,5-1 tsk salt

 

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser i en bunke, lättast att blanda med händerna nästan så att man verkligen får ihop allt till en smet. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper, så tunnt det går. Går lätt att platta ut med en slickepott. Toppa med lite lite flingsalt om ni önskar.

In i ugnen på 175 g i ca 30 min. Ta ut plåten ur ugnen, skär i bitar direkt på plåten och vänd alla brödskivor. In i ugnen igen, och kör ca 30 min till. Verkar dom inte helt torra efter det så låt dom stå på eftervärme med öppen ugnslucka en stund till.

Dessa kommer passa perfekt till frukost imorgon.

IMG_1090[1]

 

print

You may also like

2 comments

Héléne 2016-12-02 - 15:00

Ska prova direkt ! Tack så mycket

Reply
Eric 2014-12-06 - 21:04

Vad gott det ska bli! 😀

Reply

Leave a Comment