Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Ostpanerad omelett med champinjonstuvning

av Jessica 2018-03-05

Detta är så himla enkelt och går fort och svänga ihop. Omeletten kan man ju fylla med vad man nu vill men idag fick det bli champinjonstuvning, supergott!

Tror det var Jills mat som var först med ostpanerad omelett, så får ge henne cred för detta är verkligen gott.

Receptet blir en redig portion eller två små om man vill ha ett lass sallad till.

Champinjonstuvning

 Ca 5-6 champinjoner

1 schalottenlök

Ca 2 msk creme fraiche eller Philadelphia

Ca 2 msk grädde

Salt, svartpeppar och gärna lite hackad persilja

Smör till stekning

Ca 30 g smakrik riven ost

Gör såhär: 

Skiva champinjoner och schalottenlök. Bryn dessa i smör några min så svampen fått färg och löken blir genomskinlig.

Slå på grädde och Philadelphia i pannan. Blanda runt och låt puttra tills det börjat bli tjock och krämigt. Ta av pannan från plattan och blanda ner den rivna osten. Blanda runt tills osten smält och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan medan du gör själva omletten.

Ostpanerad omelett, ca 1 portion

3 normalstora ägg (har du stora så räcker 2)

Ca 6-8 ostskivor eller ca 50 g riven ost

Ev 2 msk grädde

Salt peppar

Smör till stekning

Gör såhär: 

Vispa ihop ägg, grädde och salt.Klicka i smör i stekpannan, Lägg osten så att de täcker hela botten av stekpannan. Stek på medelhög värme tills osten bubblar och har smält helt.

Häll över äggblandningen och stek några min så omeletten börjar bli lite fast, men ändå inte helt. Klicka ut svampstuvningen (eller valfri annan fyllning) på ena halvan av omeletten.

Använd en stekspade och vik över ena halvan av omeletten så den blir en halvmåne. Stek nån minut till så utsidan verkligen är frasig. Servera direkt, toppa gärna med lite persilja.

 

print
champinjonerchampinjonstuvningomelettostomelettsvampsvampstuvningvegetarisktVego
2 kommentarer
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Dagens vegolunch; Blomkålstek, halloumi och dillmajonnäs
nästa inlägg
Den ultimata lunch-pannan

Du kanske också gillar

Enkel blåbärspaj i portionsform

2016-08-14

Tjockkockens Shepard’s Pie

2016-06-06

Krämig Pastasallad med tonfisk (glutenfri kikärtspasta + mejerifri)

2018-05-03

Mejerifri kycklingkorvstroganoff

2016-10-31

Pizzaomelett

2015-12-17

Dagens tips: Baconlindad Halloumi

2016-03-05

Blomkålstabbouleh med baconlindad fläskytterfilé

2014-11-24

Lammfärsbiffar med fetaost

2015-09-14

Ljummen haricot vertssallad

2016-09-28

Kasslerstroganoff

2017-01-23

2 kommentarer

Sarah Isaksson 2018-03-05 at 15:01

Hur många ägg har du till detta? Ser jättegott ut!

Svara
Carola 2018-03-05 at 17:23

Förstår att du inte svarar på dumma frågor. Kan inte folk läsa innantill? 🙂

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo