Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Ostpizza i ugn

av Jessica 2015-03-23

Efter ha varit på äventyr i Dalarna under helgen kom jag hem ganska sliten igår. För att komma på rätt köl igen behövde jag en riktigt bra och fet middag igårkväll – med minimal ansträngning.

Valet föll på en ugnsbakad ostpizza. Gör oftast ostpizza direkt i micron annars om jag bara ska göra en portion till mig själv. Men nu blev det både jag och Eric som skulle äta igår samt att det räckte till lunchlåda idag.

Ingredienser, en plåt pizza ger ca 4-6 portioner:

En lättskivad ost (vi använder oftast Herrgård, brukar gå åt 500-700 g totalt till hela pizzan)

ca 3-4 msk tomatpuré

salt, peppar, oregano

en skvätt olivolja

 

Exempel på fyllning: 

en burk tonfisk i vatten (häll av vattnet)

skinka/räkor/salami eller vad ni önskar

1 paket bacon

½ tunt skivad rödlök

en näve ruccola

färsk/fryst basilika (kan uteslutas)

 

 

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram två ugnsplåtar (om du ska ha bacon på pizzan, annars räcker en plåt). Dela baconpaketet på mitten och lägg ut strimlorna på en ugnsform – in i ugnen ca 10-15 min så Baconskivorna blir knaperstekta, ställ sedan åt sidan.

Läggut skivor av ost som en ”pizzabotten” – två lager av ostskivor ger bäst stabilitet.

Blanda tomatpurén med lite basilika, en skvätt olivolja, oregano, salt och svartpeppar och bred över ostbotten. Ställ in i ugnen ca 6-7 min så osten har börjat smälta och bakats lite. Om botten inte ser ordentligt smält ut så låt den stå någon min längre.

IMG_20150620_184401

 

Ta sedan ut plåten. Låt pizzabotten ”sätta sig”, dvs stå åt sidan ca 5 min innan du lägger på fyllningen, detta för att det ska bli lättare att skära bitar senare, man behöver alltså lite tålamod!

Börja lägg på resterande pålägg, i mitt fall blev det tonfisk, räkor, curry och rödlök. På Erics halva var det tonfisk, rödlök, salami och kapris.  Salta lite samt dra något varv med pepparkvarnen. Toppa med ytterligare ett lager skivad eller riven ost och ställ sedan in i ugnen igen tills osten ovanpå har smält och sidorna ser knapriga ut (ca 7-9 min).

IMG_20150620_191113

Ta ut plåten, sprinkla över lite ruccola samt oregano och låt stå ca 5-10 minuter innan ni hugger in på härligheten. Självklart kan man variera med vilket pålägg man vill! Mättande och dämpar alla pizzasug i världen.

IMG_20150620_191823

Serverade med min enkla vitlökssås samt en grönsallad med rädisor, tomat och strimlad halloumi.

 

Vitlöksås ca 4 port:

1,5-2 dl majonäs

1 dl creme fraishe (funkar med rysk/grekisk/turkisk yoghurt lika bra – vill ni ha mejerifritt så ta bara majonäs)

2-4 pressade vitlöksklyftor (beror på hur mycket vitlökssmak ni vill ha)

salt, peppar, persilja (jag använder fryst)

Blanda alla ingredienser. Ta lite vitlök i taget, tänk på att smaken blir försärkt när såsen stått en stund.

Toppa gärna såsen med lite extra persilja och olivolja vid servering.

 

IMG_20150620_191053-1

 

 

Uppdatering 15-09-30; Ett tips på topping kommer här, Denna gjordes igår och blev supergod!

Gör botten som vanligt. Dvs skivad ost och ”tomatsås”. Ta ut ur ugnen; lägg på skivad tomat, rödlök och champinjoner. Lägg på lite stekt kycklingfärs – kryddad med fajitakrydda och toppa med mer ost såklart och sen in i ugnen igen.

Hade lite grönsaker och en klick creme fraische till. Supersmarrigt. Bild ser nu här under.

12036708_408394782696995_6727819390661046966_n

print
Ostpizzapizza
11 kommentarer
24
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Lasagne med smak av Grekland
nästa inlägg
Veckomeny 2

Du kanske också gillar

Fredagstips; ”Biff med Bea”

2015-10-16
LCHF knäckebröd

Fröknäcke med ost

2014-12-06

Gratinerad falukorv med blomkålsstomp

2016-05-16

Sidfläsk, Löksås & Vitkålsmos

2014-12-09

Veckomeny 4

2015-07-14

Nötfria ostfrallor

2016-02-08

Tjockkockens Västerbottenpaj

2015-06-21

Den perfekta äggröran

2015-11-22

Veckomeny nr 13

2019-09-23

Vegofredag; Himmelsk halloumi med vaxbönor och dragonmajonnäs

2017-05-12

11 kommentarer

Birgit 2018-01-01 at 20:47

Väldigt god. Bästa på väldigt länge.

Svara
Gunilla 2017-04-29 at 13:30

Första pizzan på nästan ett år. Supergod, hade tonfisk och rödlök på. Tack!

Svara
Kia 2017-01-01 at 14:31

Nyårsdagen innebär ju pizza och ivanhoe. Ostpizzan i ugnen och det ska bli spännande. Tack

Svara
Louisevbg 2016-11-19 at 16:07

Det är en verkligen en supergod pizza, tack 😉

Svara
Miriam 2016-10-06 at 20:59

Godaste pizzan!!!!!!?Tack för att du delar med dej av recepten!?

Svara
Marian 2016-09-15 at 19:17

Hej ska ost botten vara knaprig när den färdig? Jag använde gouda ost till botten

Svara
Miriam 2016-07-04 at 19:26

Tack för detta recept!!! Så sjukt god! Detta kommer att bli en stående favorit. Tog tacofärsen som blev över från igår och toppade med rucola och beasås!!! Smaskens!

Svara
Susanne Essevius 2015-11-11 at 13:15

Hej ser jätteläckert ut den ska jag testa. Har du fler såna recept så tar jag tacksamt emot. MVH Susanne

Svara
Jessica 2016-09-29 at 15:33

Alla recept jag har finns här på bloggen, så det är bara kika runt och se vad du hittar 🙂

Svara
Maria Jilina 2015-10-01 at 12:08

Kommer testa denna idag 🙂

Svara
Tamsin123 2015-03-23 at 12:29

Äter den ljust nu Jätte <god.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo