Pizzaomelett

by Jessica

IMG_20160509_115952

 

 

2016-05-09 uppdaterat recept och nya bilder

Detta är perfekt att göra om man äter strikt, vill äta något som går fort och perfekt att lägga ner lite allt möjligt i.

 

Pizzaomelett 1-2 port

1/2 paket bacon (ca 70g)

Ca 50-70 g strimlade soltorkade tomater (kan bytas mot vanliga tomater eller tex skivad svamp)

1 förp mozzarella (ca 100g)

3 ägg

Ca 0,5 dl grädde

Salt, peppar, oregano

4-5 skivor ost

IMG_20160508_230054

Skär bacon och tomater i bitar. Stek i smör några min så baconen verkar färdigt. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Skiva mozzarellan och lägg över baconblandnibgen, se bild ovan. Häll över äggblandningen och lägg på den skivade osten samt ev lite färsk basilika.

IMG_20160508_230441

Lägg på ett lock och kör på medel/låg värme i ca 10 min eller tills den verkar fast nog. Använd gärna en liten stekpanna som även tål ugnsvärme. Vår är 20 cm o diameter och ca 5 cm hög (en enkel stekpanna från IKEA, tål dock ugnsvärme).

IMG_20160508_231704

Ställ in stekpannan i ugnen ca 5 min på 200g grilläga då att även toppen av omeletten får en fin yta.

OM DU HAR EN STEKPANNA SOM INTE TÅL UGN; Lägg istället försiktigt över omeletten på en plåt med bakplåtspapper och sedan in i ugnen på 200g grillläge i ca 5 min, så den får fin färg och blir lite krispig.

 

print

You may also like

Leave a Comment