Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Ribs med hemmagjord BBQ-glaze

av Jessica 2015-03-31

 

Denna vackra skapelse gjorde min sambo Eric åt oss i söndags när jag kom hem från LCHF-kryssningen. Så himla underbart med en karln som inte bara tycker om att laga mat, utan även är grym på det. Kan inte låta bli att lägga upp den i bloggen eftersom detta är något vi garanterat kommer äta igen, speciellt i sommar när man kan grilla! Barbeque-glaze från butiken brukar innehålla en hel del socker tyvärr och konstiga tillsatser, att göra en egen rekomenderas därför. Nedan kommer receptet på glazen Eric gjorde men kryddning kan man ju variera efter egen smak.

Vi hade köpt två ribs-stycken på ICA (man får ju passa på när det var bra pris) på ca 8-900 g styck. Vi åt detta till middag 2 dagar i rad men beroende på vad man har till skulle jag räkna med 4-6 portioner.

Börja med att göra i ordning köttet, det ska vara inne i ugnen länge, ju längre desto bättre nästan. Lägg köttet på en plåt med folie/bakplåtspapper.  Krydda med salt, peppar och mild paprikapulver. Klicka på ca 1 tsk stark senap på varje sida av köttet samt ett stänk Liquid Smoke. Gnid in blandningen ordentligt på ribsen.

Stoppa in i ugnen på 250 grader grill-läge i ca 15 min så ribsen får lite färg på utsidan. Ta ut ribsen och täck med folie, släpp samtidigt ute lite värme från ugnen och sänk temperaturen till 140 grader.
Kör in de folietäckta ribsen ugnen igen i 2,5-3 timmar och vänd efter halva tiden.

Medan ribsen står i ugnen så kan man passa på att göra Barbequeglazen.

BBQ Glaze, Ingredienser:

2 pressade vitlökskylftor
4 msk glutenfri soya
4 msk tomatpuré
5 msk sötströ/sukkrilett
4 msk rödvinsvinäger
2 tsk stark senap (vi använder colemans)
1 tsk liquid smoke
1 tsk worshiresås
1 tsk lökpulver
1 tsk sambalolek – om man vill ha lite styrka
lite svartpeppar

Gör såhär:

Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp glazen på medelvärme och sänk sedan temperaturen. låt puttra på svag värme ca 10 min under uppsyn. Rör om lite då och då tills den blir trögflytande (lite som sirap i konsistensen). Låt glazen stå tills det är dags att ta ut ribsen ur ugnen. Efter 2,5-3 timmar (vi körde 2,5 timme i ugnen, men hade troligen blivit ännu mer mört med 3 timmar) ta ut ribsen ur ugnen. Ta försiktigt av folien, pensla på rikligt med glaze på båda sidor, låt köttet svalna lite först så slipper ni bränna sönder fingrarna. Stoppa in de glazetäckta ribsen i ugnen igen på 175 grader i ca 30 min.

Servera med en god sallad, Falsk potatissallad eller tex Vitkålsgratäng

11106514_10153168930557902_2048945576_n

print

glazemarinadrevbenspjällribs
1 kommentar
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Vecka 8 – Invägning och mätning
nästa inlägg
Citronmarängpaj

Du kanske också gillar

Panerad ostfylld kassler med ädelostsås

2017-10-02

Saftig pannbiff i löksås, brysselkålsmos och smörstekta babychampinjoner.

2015-10-26

Enkel blåbärspaj i portionsform

2016-08-14

Västerbottenvåfflor med räkor

2016-05-05

Grillad Fläskytterfilé & Paprika med tomatsalsa och lime-vitlöksmajonäs

2015-05-07

Brunchens dag

2017-09-17

Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

2018-01-11

Kolja i ugn med wasabi och limesås samt smörstekt fänkål och blomkål

2018-06-19

Tjockkockens biffstroganoff

2014-12-04

Minutbiff, vaxbönor och chorizosmör

2016-06-29

1 kommentar

Lisa 2019-03-05 at 17:47

Men skojar du?? Så SJUKT gott! Åh vad jag längtat efter ett recept som detta, må du dela detta igen och igen så världen får veta <3

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo