Rödbetssallad

by Jessica

Lagom inför jul tänkte jag att det kan passa med ett enkelt recept på egen rödbetssallad.

Både rödbeta och äpple innehåller en del kolhydrater så det kanske inte är något för den strikte. Äpple är inget som normalt äts inom LCHF men om man som jag äter liberal LCHF/lågkolhydratskost så kan man absolut använda äpple nån gång i matlagning.

Per portion blir det inga mängder kolhydrater och jag äter mer än gärna en klick hemmagjord rödbetssallad på julbordet. Det smakar dessutom mycket bättre med egengjord än att köpa en med en massa skräp i.

Rödbetssallad, ca 4-6 portioner:

ca 400-500 g kokta rödbetor
1/2 rött äpple (80 g)
1 liten rödlök (40g)
Ca 2-3 msk majonnäs
Ca 2-3 msk creme fraishe
1/2 tsk riven pepparot (på tub går bra)
salt, peppar

 

Gör såhär: 

Tärna rödbetorna och lägg i en sil/durkslag för att låt å vätskan rinna av lite. Hacka äpple och lök. Blanda rödbetorna med creme fraishe och majonnäs. Blanda ner äpple och rödlök. Smaka av med salt peppar och pepparrot efter smak. Låt gärna stå en stund i kylskåp innan servering.

print

You may also like

5 comments

Rebecca 2016-12-03 - 11:50

Ska man koka rödbetor själva eller finns det att köpa fädigkokta?

Reply
Jessica 2016-12-03 - 16:58

Färdigkokta finns i 4-6 pack i de flesta matbutiker. Kolla vid grönsakshyllan 🙂 jag tycker det är smidigare och går fortare. Annars får man koka själv och låta svalna helt innan man tärnar dom 🙂

Reply
Elena Lundgren 2016-12-02 - 11:02

Tack , såg att det faktiskt var för 4-6 personer också så det blir ju lagom 🙂

Reply
Elena Lundgren 2016-12-01 - 21:03

Hej!
Din röbetssalladser väldigt god ut. an man gör en större sats och ha i kylen ett par dagar?
Hälsningar Elena.

Reply
Jessica 2016-12-01 - 21:07

Det mesta man lagar klarar sig några dagar i kylskåp, allt från 3-7 daga. Beror på råvarorna, ditt kylskåp och hur du förvarar det. Förvara i en stängd burk, gärna av glas så brukar grejerna hålla lite bättre 🙂

Reply

Leave a Comment