Saffranscheescake

by Jessica

Klart man ska ha efterrätt när det är lördag. Började fundera ut vad man kunde göra snabbt men som ändå skulle smaka himmelskt. Kom på att jag hade saffransmuffins kvar som jag bakade tidigare i veckan och fick en idé. Blev himla sugen på cheesecake och tänkte att att varför inte använda muffinsen som bas.

IMG_20141122_202429

2-3 portioner (beroende på hur mycket man vill ha..för oss blev det två)

3 smulade saffransmuffins (recept har du här https://www.tjockkocken.se/saffransmuffins/)

ca 150 g philadephia

½ ekologisk citron

100 gram rysk yoghurt

½ tesked ekologiskt vaniljpulver

1 msk sötströ

Gör först i ordning ”röran”. Blanda yoghurt, philadelphia, sötströ och vaniljpulver. Pressa i saften från en halv citron (ta mer om du vill). Varva muffinssmulorna och philadelphiaröran i ett lyxigt glas. Toppa med några frusna hallon och rivet citronskal. Så enkelt och så gott! Det blir en del kolhydrater, så inget man ska äta varje dag direkt, men nu är det helg och då är vi inte lika strikta!

IMG_20141122_225433

print

You may also like

Leave a Comment