Saftiga färsbiffar med ajvarsås

by Jessica

Hej allihopa!

Här kommer ett snabbt vardagsrecept, visst gillar ni sånna? Hittade eko-nötfärs på ica med kort datum så det fick det bli idag. Bra för miljö och plånbok!

Passade på att kylskåpsrensa lite för tillbehören och det blev kanon. Enkelt och bra, gick även hem hos dottern på 1,5, hon åt två biffar, haha.

Ingredienser Färsbiffar, ca 3-4 port

500 g nötfärs (funkar även med kycklingfärs)

1 ägg

ca 0,5 dl grädde

1 msk timjan

1-2 tsk lökpulver

1 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

salt, peppar

*Jag höftar kryddning eftersom det är så individuellt

Gör såhär:

Lägg färs, ägg och grädde i en skål. Tillsätt kryddor. Blanda runt ordentligt. Forma 7-8 biffar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna i lite smör ca 2 min på varje sida så dom får stekyta.

Lägg biffarna i en ugnsform. in i ugnen ca 15 min pa 200 g så dom blir klara. Under tiden kan ni preppa tillbehör.

 

Smörstekt vitkål, (beräkna ca 200 g per person)

Strimla vitkål, i en het panna med lite rapsolja. Fräs på medelvärme tills den mjuknat, ca 15 min. Jag brukar klicka i smöret sista minuterna för att det ej ska brännas och istället bara ge god smak. Salta och peppra bara.

Enkel ajvarsås

ca 1 dl creme Fraiche

ca 2-3 dl grädde

3-4 msk ajvar (mild paprikaröra, finns även stark om man gillar det)

salt, peppar och ev lite pressad citron

Gör såhär

I en kastrull/såspanna – häll i grädde, créme Fraiche och ajvar. Vispa runt. Låt såsen koka upp och puttra på medelvärme 5 min. Smaka av med salt, peppar och ev en liten skvätt pressad citron.

Servera biffarna, kålen och sås med tex lite smulad fetaost, persilja och machesallad.

Gillar ni mina Recept så kommentera eller dela dom gärna. Glöm inte följa mig på Instagram också.

ptr

print

You may also like

Leave a Comment