Snabbtips: Råkorv med blomkålsmos och smörstekt spenat

by Jessica

 

 

Igår blev de snabb men smarrig middag hemma. En LCHF-variant på klassikern Korv med mos. Hittade en ny korvsort från Scan i butiken härromdagen och blev nyfiken. 95%kötthalt och 1 g kolhydrater/100g. Rekommenderas starkt! Smaken jag provade var paprika/vitlök men fanns även fler smaker.

11209721_10152775867105887_9212355947495460614_n

 

Vi lät denna korv ligga i stekpanna och stekas på i nästan 20 min – blev tokgott. Räcker dock med 10 min enligt förpackningen. Till denna korv blev det blomkålsmos med smak av persilja och lite smör/vitlöksfräst spenat.

Koka upp ett delat blomkålshuvud (dela i mindre bitar så blir den mjuk snabbare), Häll av nästan allt vatten i ett durkslag. Jag brukar sen ställa tillbaka kastrullen på plattan och sätta durkslaget med blomkålen över Låt gärna blomkålen ånga av sig en stund över kastrullen så  en del vätska försvinner ur den – då blir moset mindre vattnigt.

Lägg blomkålen i en matberedare, klicka i lite smör, en matsked majonäs, salt, peppar och persilja (fryst eller färsk). Mixa någon minut tills allt blandats till ett fluffigt mos.

 

Till detta smörstekte vi bara lite färsk spenat. Superenkelt och går på en minut bara. Lägg en klick smör i en het stekpanna, lägg i några nävar spenat, pressa över 1-2 vitlöksklyftor och rör runt. Spenaten stekts ihop superfort så gå inte ifrån spisen!

IMG_20150504_184622

Servera allt tillsammans, ät och njut!

IMG_20150504_185341

print

You may also like

Leave a Comment