Vegetarisk Blomkål och linsgryta

by Jessica

Här kommer ett snabbt tips, nämligen det vi åt till dagens lunch. Hade inte tänkt lägga upp receptet så tog bara en bild. Detta blev dock jättegott och passade perfekt denna kyliga måndag.

Själva grytan är vegansk, jag stekte dock i vanligt smör men välj ett veganskt alternativ om ni vill.

Blomkål och linsgryta, ca 4 portioner

Ca 3-400 g blomkål

1 gul lök

1 normalstor morot

1 tetra krossade tomater (ca 350-400 g)

1 tetra kokta linser (jag använde zetas gröna naturella, 230 g avrunnen vikt)

1 tetra (250 ml) kokosmjölk/kokosgrädde (Garants är krämigast)

2-3 vitlöksklyftor

Salt, peppar, gul curry, gurkmeja, en nypa kanel, kummin

En bit färsk ingefära

Smör/olja till stekning

Ev en skvätt citron eller limesaft vid servering

 

Gör såhär

Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålen med smör. Den ska få bra stekyta och stekas 3-4 min ensam i stekpannan.

Hacka upp morot och lök och släng i stekpannan, sänk värmen lite så det inte blir bränt. Lägg i en klick smör till och tillsätt curry, gurkmeja, kummin, riven vitlök,  riven ingefära, gurkmeja, kanel (ta bara några nypor). Blanda runt så alla grönsaker får smak av kryddorna.

Slå på de krossade tomaterna och kokosmjölk. Låt puttra ca 5-10 min. Häll av vätskan från linserna i en sil och skölj linserna, låt rinna av och tillsätt sedan i grytan. Blanda runt, smaka av med salt och peppar (samt om du behöver ha i mer kryddor). Låt puttra max 5 min, servera direkt.

Pressa ev över lite citron eller limesaft vid servering. Supergott att äta som det är bara!

print

You may also like

1 comment

Melinda Andersson 2018-05-04 - 19:12

Hej Jessica!
Hur mkt av kryddorna använde du o grytan.
Tacksam för svar.
Med Vänliga Hälsningar Melinda

Reply

Lämna ett svar till Melinda Andersson Cancel Reply