Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Viltfärsbiffar i krämig kantarellsås

av Jessica 2017-08-13

Hejsan hopp!

Gårdagens grymma middag bestod av dessa enkla viltfärsbiffar i kantarellsås. Serverade med färska smörstekta färska vaxbönor och lite grönt. Har man inte vaxbönor så testa tex smörstekta haricot verts eller kanske bara lite fluffigt blomkålsmos som tillbehör.

Mina svärföräldrar hade igår varit på bondens marknad här i Stockholm, där kan man köpa bland annat frukt och grönt från lokala producenter. Dom köpte med färska vaxbönor, kantareller och blåbär bland annat till oss. Så lyxigt! Självklart ville jag laga något med lite av dessa ingredienser.

När det gäller färska vaxbönor så behöver man ej krångla till det, ner i en stekpanna, bryn på med smör ca 10-15 min tills dom fått färg och toppa med flingsalt. Så jäkla gott! Kan man få tag i färska vaxbönor så testa, så mycket godare än de frysta men lite svårare att få tag i så man får passa på under säsongen nu.

IMG_20170812_113507

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I frysen hade vi vildsvinsfärs och jag tänkte – vilt passar perfekt till kantareller. Detta recept går fort att göra, funkar därmed perfekt en vardagkväll. Hoppas ni gillar det!

Ingredienser viltfärsbiffar ca 4 port: 

500 g viltfärs (tex vildsvin/hjort/älg/rådjur men nöt går absolut bra också)

Ca 0,5-0,75 dl vispgrädde

1/2 riven (alt finhackad) gul lök

Salt, peppar, färsk timjan

Ev en skvätt kalvfond eller viltfond

Smör till stekning

Gör såhär

Blanda färs, lök och grädde i en bunke. Tillsätt kryddorna och ev fond. Blanda till en jämn smet. Smeten blir rätt kletig så skölj händerna med kallt vatten så blir det lättare att forma biffarna. Gör ca 8 biffar, bryn ett par min på varje sida i smör så de får stekyta och lägg biffarna åt sidan medan du gör såsen.

 

Krämig Kantarellsås ca 4 port

Ca 200 g gula kantareller

1 gul lök

Ca 3 dl grädde

Ca 0,5-1 dl creme fraishe/syrad grädde/smetana (kan uteslutas men ger lite syrlighet, ta ev lite mer grädde)

Tamarisoya

Ev lite kalv eller viltfond

Ca 0,5-1 tsk Dijonsenap (kan uteslutas)

Salt, peppar och färsk timjan

Smör till stekning

Gör såhär

Använd samma panna du stekte biffarna . Finstrimla löken, bryn lök och kantareller i smör tills löken är genomskinlig. Slå på grädde och ev syrad grädde. Vispa ihop och låt koka upp så grädden tjocknar något. Smaksätt med fond, senap, salt, peppar och timjan – samt en skvätt soja. Lägg i biffarna i såsen och låt puttra ca 10-15 min (dela en biff och kolla så dom är tillagade rakt igenom.)

Redo att servera!

IMG_20170812_190610

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20170812_190622

print
biffarkantarellerKantarellsåsköttfärsbiffarsvampSvampsåsvildsvinViltviltfärsbiffar
1 kommentar
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Lasagnens dag!
nästa inlägg
Fräscha fiskbiffar av lax och torsk

Du kanske också gillar

LCHF knäckebröd

Fröknäcke med ost

2014-12-06

Gratinerad champinjongratäng

2015-01-21

Baconkycklinggryta – Snabbt middagstips

2015-04-23

Dagens tips: Ugnsrostat blomkålsris

2015-10-13

Chili con Carne

2019-09-30

Citron & Blåbärskaka

2020-04-11

Parmesanfyllda Lövbiffsrullader i bacon och svampsås med ugnsrostade grönsaker

2015-05-04

Ostfylld och baconfylld omelett

2015-07-17

Champcici i wrap (vego)

2016-09-08

Saftiga älgköttbullar med kantarellsås

2016-11-02

1 kommentar

Malone Andréasson 2020-05-22 at 16:43

Jättegoda biffar?jag gjorde på rådjursfärs blev verkligen saftiga och goda, såsen var också kanongod. Tack för ett gott recept detta tänker jag göra fler gånger, brukar inte vara så förtjust i rådjursfärs men detta recept var toppen.

Svara

Lämna ett svar till Malone Andréasson Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo