Zucchinilasagne med salsiccia

by Jessica

 

 

Slängde ihop denna igår till dagens matlåda och det blev så himla gott så måste lägga upp receptet. Denna lasagne måste ni dock prova! Är ni som jag och älskar lasagne så har jag ett par olika på bloggen innan, dessa hittar ni här: Köttfärslasagne med OstcremeOstlasagne (utan plattor), Grekisk lasagne, 

Recept Zucchinilasagne, ca 4 portioner:

Zucchini plattor:
1 normalstor zucchini
Strimla med osthyvel, 9-12 strimlor beroende på hur stor form du använder. För mig räckte det med 9 st till en liten form.

(Spara resten av zucchinin till köttfärssåsen)

Gör såhär:

Lägg zucchiniskivorna på en plåt/bricka, salta skivorna och låt vätska av medan du gör köttfärssåsen. Saltet gör att zucchinin svettas ur vätskan. När du sedan ska använda zucchiniplattorna så badda av dom ordentligt med hushållspapper. Jag brukar trycka till med hushållspapper i omgångar tills jag fått bort den mesta vätskan.

Ingredienser köttfärssås

500 g fläskfärs eller blandfärs
150 g färsk salsiccia* (ca 3 små korvar)
1 gul lök
1 solo vitlök / alt 3-4 vitlöksklyftor
En tetra krossade tomater (ca 400g)
3-4 msk tomatpuré
Salt, peppar, oregano/basilika, paprikapulver
Ett par nypor kanel
Resten av zucchinin

 

*Salsiccian går givetvis att utesluta, ta då bara lite mer färs.

Gör såhär: 

Finhacka lök, zucchini och vitlök. Strimla salsiccian. Stek färsen med lök, zucchini, vitlök och salsiccian i smör. Krydda med salt, peppar, paprika, oregano (eller andra örter som tex basilika) och en par nypor kanel. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater.

Låt puttra minst 15 min och smaka av om mer kryddor behövs.

Ingredienser Ostcreme:

Ca 150 g naturell Philadelphia

Ca 100-150 g riven ost (gärna mozzarella)

2-3 msk grädde

Salt, svart och vitpeppar.

Gör såhär:

Blanda Philadelphia med riven ost, tillsätt lite grädde i taget så det blir en härlig kräm, inte en rinnig sås. Smaka av med salt och peppar. OBS, ostcremen är fantastiskt god, så vill man kan man även dubbla satsen om man vill ha ännu krämigare lasagne.

IMG_20160728_210307

Lasagne konstruktion:

Lägg ett lager zucchini i botten av formen, på med ett lager köttfärssås och klicka ut rikligt med ostcreme. Varva sedan ytterligare ett lager zucchini, köttfärs, ostcreme. Avsluta med sista zucchinin, färs och toppa med lite extra riven mozzarella. In i ugnen ca 20 min på 200 g så osten får fin färg.

Låt lasagnen stå en stund och sätta sig innan ni hugger in. Den är ännu godare dag två när den stått och gottat sig i kylskåpet.

 

sdD

print

You may also like

12 comments

Elin 2017-01-24 - 21:11

Jätte god lasagne! Har du nån aning om hur många kcal det är?
Mvh

Reply
Jessica 2017-01-24 - 21:33

Va kul att du gillade den! 🙂 Ingen aning tyvärr, njuter av min mat – räknar den inte 🙂 du kan räkna ut innehållet på webbplatsen kostbevakningen.se dock. Lägg in ingredienser och mängd och sen dela med antal portioner så får du ut ett ungefärligt värde. 🙂

Reply
Elin 2017-01-25 - 14:05

Okej, jag räknar och njuter ??? Tack för tipset, men fick inte fram något när jag skrev ”zucchini” haha Jaja får räkna på ett ungefär. God var den iaf ?

Reply
Jessica 2017-01-25 - 14:07

Man måste alltid skriva mängd, så tex 500 g zucchini, så går du fram de 🙂

Reply
Malin Z 2017-01-24 - 04:32

Denna står för närvarande i ugnen, ska bli spännande att testa hur det smakar. Hur rörde du ihop ostcremen förresten, jag hade jättesvårt att få det till en creme.. Försökte med stavmixern men det bara fastnade som en stor klump. Var tvungen att köra allt i micron i 30 sekunder för att ha en möjlighet att röra ihop alls.. Gör jag något fel?

Reply
Jessica 2017-01-24 - 07:08

Låt Philadelphian bli lite mjukare, mer rumstemperatur bra så är den lättare å röra runt och tillsätt mer grädde tills du får den konsistens du önskar 🙂

Reply
Anna 2017-01-22 - 20:34

Otroligt gott!

Reply
Lena Johansson 2016-10-12 - 11:41

Underbart gott *****

Reply
Lotta 2016-10-04 - 16:37

Vilken underbar god zucchinilasagne? Rekommenderas verkligen

Reply
Tjockkockens zucchinilasagne | testlagat 2016-08-23 - 10:43

[…] För originalrecept, besök Tjockkockens hemsida och sök på zucchinilasagne eller så följer ni bara direktlänken här. […]

Reply
Gunnar 2016-08-17 - 09:59

Hur vätskar man av zuccinin?

Reply
Jessica 2016-08-17 - 10:02

Det står i receptet. Du saltar zucchinin så vätskas den av automatisk pga saltet. brukar ta några minuter, sen baddar du bara av vätskan med hushållspapper.

Reply

Lämna ett svar till Tjockkockens zucchinilasagne | testlagat Cancel Reply