Äggmuffins

by Jessica

Uppdatering 2018-05-16

Jag har inte gjort äggmuffins på flera år tror jag,men idag slog det mig att det är perfekt såna här varma dagar när man inte riktigt orkar laga mat. Det fick bli dessa till frukost för mig och dottern. Ella snart 9 mån ÄLSKADE dessa så hon får nog det till lunch också.

Just nu håller vi på och rensa ur kylen innan vi åker till Grekland i helgen, så det var lite fattigt på saker att ha i muffinsarna. Man kan ju verkligen slänga i allt.

Tänker testa broccoli, fetaost och oliver till Ella nästa gång. Jag kommer nog prova kanske grönkål, hackat stekt bacon och soltorkade tomater. Bara prova er fram!

För ca 9 st.

6 ägg (är det små ägg, ta 7)

ca 3-4 msk grädde (kan bytas mot mjölk/havremjölk/mandelmjölk/kokosgrädde)

Salt, peppar och ev lite grönt  tex gräslök, persilja

(Jag utesluter salt när jag gör till Ella.)

 

Gör såhär:

Nu hade jag muffinsformar i papper, men ska nog se om jag kan köpa npgra i silikon så det lossnar lättare och man kan återanvända.

Blanda ihop ägg, grädde och kryddor. Lägg lite fyllning g i varje form, i vårt fall idag lite hackad paprika, hackad skinka och riven ost (täck ca halva muffinsformen).

Häll smet i varje muffinsform, ca halva formen. Toppa ev med lite extra ost. In i ugnen ca 15 min på 200g så dom går fin färg och känns klara.

Dessa kan ätas kalla också och passar perfekt som mellanmål eller ta med på picknick.

print

You may also like

3 comments

Lina 2018-05-16 - 11:05

Detta lär testas ???

Reply
Ingrid 2016-02-13 - 15:12

Här var det massa gott! Måste nog snarast testa något av bröd/bulle-recepten, tror jag!!! Kul att jag hittade hit. Behövde verkligen lite tips på nya recept!!!

Reply
Annika Lundgren 2016-01-11 - 06:01

Åh dessa gjorde jag ikväll men jag la i en finhackad stark choritzo ockskå. Jösses så gott, det blev nio stycken. perfekt lunch idag och imorgon, har slutat äta frukost är inte hungrig kl 9 och det är kanon äter bara lunch och middag, fett kaffe på morgonen och ibland vid 2 rasten.skönt att hittat rätt i LCHF tänket. Kroppen mår bra toa besöken aldrig problem längre. Bara positivt.

Reply

Leave a Comment