Nötfria LCHF-sesamfrallor

by Jessica

Hej allihopa!

Här kommer ett snabbt och enkelt brödrecept. Jag älskar mina ostplättar men också att experimentera. Dessa blev väldigt naturella i smak och kommer garanterat göra dom igen. Jag vet att ni är många dom frågar om brödrecept så tänkte dela med mig. Detta är såklart glutenfritt, men också nötfritt + går fort!

Tjockkockens sesamfrallor, Ingredienser, 5 st

3 ägg
2 dl skalade sesamfrön
1 dl pumpafrön
1,5 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
0,5 tsk vitvinsvinäger
1 nypa flingsalt
2 msk creme cheese

Gör såhär

Häll alla ingredienser i en skål, mixa med stavmixer (alt i en matberedare) till en smet. Blöt händerna i kallt vatten, rulla 5 bollar och platta till.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper och toppa bröden med tex vallmofrön eller valfria frön.  In i mitten av ugnen på 200 g i ca 20-25 min. Låt svalna på galler innan ni preppar med era favoritpålägg!

Borde gå bra och frysa. Kommer kanske uppdatera receptet när man privat sig fram lite men tyckte dom blev bra direkt!

print

You may also like

7 comments

Kristina 2020-02-27 - 10:07

Tack för bra recept ! Smeten blev lite lös men löste det med en tesked fiberhusk smaken på vitlöksost doftade ljuvligt och smakade så gott tack???

Reply
Anonym 2019-07-16 - 07:15

Dessa bullar blev helt underbara. La dem i frysen och var lika goda efter upptining. Ett stort TACK

Reply
Frida 2019-07-15 - 20:17

Nu har jag gjort med alla möjliga varianter på frömix. Lådrensning typ. Idag blir det 3dl solrosfrön bara, och gräddfil istället för osten. Kladdigt, men inte rinnigt.

Andra varianten möglade snabbt, första höll i nästan en vecka. Dessa åker i frysen för säkerhets skull.

Reply
Lilli 2019-07-03 - 18:56

Kan lösheten bero på att man har storaägg? Jag använde normala, eller mindre.

Reply
Marianne 2019-07-02 - 12:21

Min smet blev också lös och oformbar, hällde över i muffinsformar och bakade ist.

Reply
Lilli 2019-06-30 - 09:49

Gjorde dem igår. De blev fina och goda.

Reply
Sandra 2019-06-29 - 08:45

Vad kan jag ha gjort för fel eller göra ”rädda@ smeten ifall den blev alldeles för rinnig?

Reply

Leave a Comment