Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
FrukostRecept

Brödiga Vallmorutor

av Jessica 2019-07-16

Innehåller annonslänkar från svenskt kosttillskott

Hej allihopa!

Här är semestern slut och för mig och maken innebär det skärpning gällande kosten. Egentligen ända sen dottern kom, för snart 2 år sen (herregud va tiden går!) så har vi vart väldigt dåliga på att sätta oss själva i fokus. Som småbarnsförälder så orkar man liksom inte alltid, men nu har vi båda kommit till insikt att vi måste ta hand om oss själva och nu är det lågkolhydratskost som gäller till störst del (enstaka avsteg kommer vi alltid ha, ingen big deal, men vi mår bäst av att äta mestadels lågkolhydratskost helt klart!

Iallafall – jag experimenterade lite igår för att få fram ännu ett nytt bröd – kul om man kan varva lite så smörgås är något vi båda älskar! (så varför inte en nyttigare variant?). Detta gick hem hos både maken och dottern, jag kommer säkert experimentera lite med receptet, brukar bli så, men det var så många som ville ha receptet når jag frågade på min instagram så varsågod!

  • Enligt kostbevakningen blir det 21 kolhydrater för hela smeten, så äter du en vallmoruta blir det bara ca 2,5 kolhydrat (+ ev pålägg). För er som räknar dvs – jag gör det INTE.
  • Jag förvarade dessa i en glasmatlåda i kylskåp, skulle annars rekommendera att frysa dom, höll bra i kylen i 4 dagar iallafall.
  • Ska testa att rosta dessa, men tror det skulle bli kanon!

Ingredienser, ca 9 Vallmorutor (kan delas i mitten och blir då ca 18 smörgåsar)

5 ägg

ca 4 msk Philadelphiaost (naturell creme cheese – fet yoghurt, ex rysk eller creme fraisch, borde fungera också)

1 msk rapsolja

1,5 msk fiberhusk (adlink)

2 tsk bakpulver

1,5 dl mandelmjöl (adlink)

1,5 dl pofiber

1,5 msk vallmofrön (+ extra att toppa med)

0,5 msk brödkrydda

1 nypa flingsalt

ca 1 msk Nicks fibersirap (adlink) – sötning kan uteslutas också

 

Gör såhär:

Vispa äggen i några minuter med elvisp eller stavmixer så dom ökar i volym. Tillsätt philadelphia, mandelmjöl, pofiver, fiberhusk, bakpulver, fibersirap, salt, brödkryddor. Vispa eller mixa smeten slät, blanda ner vallmofrön (eller byt till valfria frön) och låt smeten stå och svälla några minuter.

Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma en fyrkant ca 1,5-2 cm hög, blev ca 30×30 cm stor kanske. Tips! känns smeten för kletig att forma så skölj händerna i kallt vatten och pudra pofiber på händerna!

Pensla brödet med uppvispat ägg och strössla vallmofrön över.

In i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30-35 min. Låt det svalna på galler (så undviket man fukt på undersidan). Fler bilder kommer då jag kommer baka det igen och ev experimentera med receptet.

print

brödfrukostvallmorutor
8 kommentarer
13
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Helstekt halloumi & Friterade vaxbönor
nästa inlägg
Kycklingburgare med extra allt

Du kanske också gillar

Flintastek med sötpotatissallad

2017-05-09

Hjortfärsjärpar, krämig tzatsiki och varm blomkålssallad

2016-04-09

Enkel blåbärspaj i portionsform

2016-08-14

Örtig kycklingfärslimpa med råstekt broccoli och gräddig tomatsås

2018-01-26

Syrlig fläskfilépanna

2016-08-11

Halloumipytt

2016-04-04

Chicken fried Rice LCHF / Blomkålspytt

2018-02-08

Kycklingburgare med halloumipommes

2014-12-09

Tjockkockens fluffiga Chokladkaka

2015-12-21

Lax och Sparris-Pasta

2015-02-11

8 kommentarer

Carina 2019-07-20 at 10:09

Vad dolda de var ? och bra med lite omväxling till dina goda Ostplättar,

Svara
Marie 2019-07-17 at 13:49

Nu står den i ugnen. Bytte ut mandelmjölet mot lite mer än 0.5 dl pofiber o har chiafrö i…. Synd jag fortfarande är mätt sen frullen…. får prova det i morgon

Svara
Marie 2019-07-18 at 10:43

Blev lite torr så nu är det en ny med mindre pofiber o lite mer olja i ugnen

Svara
Simon 2019-07-17 at 10:37

Jag testade att baka detta, med creme fraschie istället för Philidelphiaost och mandelmjöl istället för pofiber samt att jag saknade brödkrydda. Tror att brödkryddan hade gjort susen för smaken som luktar ägg när det gräddas och smaken i sig var väldigt neutral, dock inte dålig på något sätt så det krävdes pålägg ned smak. Tack för receptet.

Svara
Christin 2019-07-17 at 07:43

Hej
Vad kan jag använda i stället för mandelmjöl? (Allergisk mot mandel)
Ser ju väldigt gott ut ?

Svara
Marie 2019-07-18 at 15:46

Hej. Jag tog 2 dl pofiber o 2msk +en skvätt olja istället för mandelmjölet

Svara
Elisabeth Svalefelt 2019-07-16 at 19:29

Gott vallmobröd.Tog creme fraise istället gick lika bra.Kul med nytt bröd lite då och då.

Svara
Marie 2019-07-16 at 14:29

Ser gott ut o lommer helt klart att prova men är ändå skeptisk då jag inte är en fan av mandelmjöl. Undras om man kan byta ut mot mer pofiber…. hmmm… får testa i morgon….
Tack för alla dina goda recept o av alla glada bilder… 1??

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo