Rostad tomat och zucchinisoppa

by Jessica

Hej allihop!

Vegovecka här hemma fortsätter och idag blev det rostad tomat och zucchinisoppa. Så himla gott!

Serverade med en grilled cheese macka som jag gjorde på mitt microtoastbröd. Recept hittar du här: https://www.tjockkocken.se/microtoast/

Gjorde microbrödet enligt receptlänken ovan, tog ut ur formen och lät svalna något. Delade på mitten med en brödkniv.

Bredde senap på en brödsida och la i stekpanna, toppade med 4 sorters ost (parmesan, cheddar, mozzarella och västerbottenost) och la på den andra brödskivan som jag hade brett smör på. Stekte några min på båda sida i medelvärme tills osten smält. Så gott till soppan!

På tal om den, här kommer recept på den rostade tomat och zucchinisoppan.

Ingredienser, ca 4 port (om man har macka till)
400 g små tomater, gärna i olika färger
200 g zucchini
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
Torkad timjan
Torkad salvia
2 msk grönsaksfond
1-2 tsk sherryvinäger (rödvin eller vitvinsvinäger går bra)
Salt, peppar, lite chiliflakes efter smak
Ett par klickar smör och en skvätt olivolja
Ca 0,5 dl grädde (kan uteslutas)

Gör såhär:
Dela tomater, hacka zucchini, lök och vitlök och släng allt i en ugnsform. Häll i fond, sherryvinäger, några klickar smör, lite olivolja, salt, peppar och krydda med timjan, salvia och ev chiliflakes. In i ugnen ca 45 min på 220 g.

Ta ut formen, häll allt i en hög skål, stavmixa slät – slå i grädde och spä ev med lite vatten. Smaka av om du behöver krydda ytterligare, annars är det klart!
Toppa ev med lite frön (jag hade rostade rapsfrön), purjolök, parmesan eller krasse.

print

You may also like

Leave a Comment