Ostvåfflor / Chaffles

by Jessica

Hej allihopa!

Denna söndagsmorgon fick det bli enkla chaffles till brunch. Dottern på två år älskade dom, hon älskar nog ost lika mycket som sin mor.

Inte mitt originalrecept, finns bland annat hos Dietdoctor (fd Kostdoktorn) men vet inte vem som kom på det. Enkelt att göra iallafall!

Ingredienser, 1 våffla:

2 ägg

ca 100 g riven ost (jag hade herrgård)

en nypa salt

1 msk mandelmjöl (kan uteslutas har jag läst, men ej testat)

smör till våffeljärnet

 

Gör så här

Värm upp våffeljärnet. Vispa ihop ägg, ost, mandelmjöl och salt i en skål.

Häll i smeten i våffeljärnet och grädda på övre medelvärme (vårt våffeljärn har 7 som maxläge, körde på 5-6).

Grädda det färdigt på ca 5-6 min och servera med valfri topping, tex skivad avokado, hackad rödlök, lite smetana eller vad man nu vill. Vill man äta med bär och grädde så funkar det bra också!

Idag gjorde jag dock en ”toast” av våfflan. Gräddade ca 3-4 min, öppnade järnet fort och la på skivad god ost (ja hade cheddar och jarlsbergost) och skivad kalkon. Vek våfflan dubbel och grillade på 2 min till typ så osten smälte.

Skiva upp och servera direkt.

print

You may also like

1 comment

Ann-Christine 2021-02-06 - 18:02

Nu har jag också gjort shaffles. Vilken höjdare!!!! Jag använde ett belgiskt våffeljärn och gjorde en pizzachaffel. Först gräddade jag en våffla och medans den låg kvar la jag på tomatsås, ost och skinka. Jag bredde ut lite mer smet och gräddade en sväng till. Det blev helt super. Tack för ett toppenbra recept ❤️ Nästa gång ska jag göra flera shaffels och efter topping ska jag stoppa dom i ugnen.

Reply

Leave a Comment