Guldkyckling med myntablomkålsris

by Jessica

REKLAM – Innehåller annonslänkar och rabattkod till Mat.se (adlink)

Hej på er,

Hoppas ni mår bra därute. Konstiga tider men man börjar nästan bli van nu sorgligt nog. Här i Stockholm har vi spenderat dagen med långpromenad ute i vackra snölandskapet. När vi kom hem ville vi fixa en snabb och enkel middag och detta blev verkligen kanon.

Klart ni ska få ett nytt recept tänkte jag och även en bra rabattkod för er som vill testa att handla maten online på Mat.se (adlink)

Länkar vissa ingredienser här nere och tipsar även om att man som ny kund får 200 kr rabatt på sin matbeställning (på order över 750 kr)- ange koden NY200

Jag använde färdigt blomkålsris, brukar ha det i frysen. Men man kan givetvis riva färsk blomkål själv.

Ingredienser ca 4-6 port:

Ca 900 g kycklinglårfilé (adlink)

1 burk grillad paprika* (adlink)

1 frp fetaost 150-200 g

500 g blomkålsris (adlink)

100-150 g körsbärstomater på kvist

Saften från en citron eller apelsin

Salt, peppar, gurkmeja (adlink), torkad mynta och persilja (färsk eller fryst funkar såklart!)

Rapsolja

Förslag på sås: Blanda 1 dl matlagningsyoghurt (10%) med 1 dl hummus (adlink, hummus är ej LCHF men jag äter tex kikärtor och älskar hummus.), lite citronsaft, salt och peppar. Släng i lite riven vitlök om du vill va lite sting.

LCHF-vänlig sås: Blanda creme fraiche med lite sambal oelek, lite citron, salt och peppar. Eller testa min Blomkålshummus och blanda med lite yoghurt (receptlänk)

Gör såhär:

Tänk på att gurkmeja färgar av sig, så var försiktig med kläderna och underlaget.

Blanda ca 0,5 dl rapsolja med 1 msk gurkmeja, 1 msk persilja och mynta. Salta och peppra och häll i 1 msk saft från apelsin eller citron. Vänd i kycklingen och blanda runt så marinaden hamnar överallt. Låt marinera en stund om du inte har bråttom.

Hetta upp en stekpanna, stek kycklingen på hög värme ca 1-2 min på varje sida så den får stekyta. Salta och peppra, lägg på en plåt eller stor ugnsform.

Häll av burken med paprika i en sil, grovhacka bitarna och fräs i samma panna som kycklingen var i. Räcker med 2 min. Lägg paprikan tillsammans med kycklingen på plåten och lägg även på tomaterna som dom är.

In i ugnen på 200 g i ca 20 min (kolla så kycklingen är klar i mitten).

Under tiden kan du fixa tillbehören. Ta det frysta blomkålsriset, häll i en torr stekpanna. Fräs 4-5 min max på hög värme, blanda runt under tiden. Detta för att få ut så mycket vätska som möjligt. Salta, peppra och häll på hackad mynta (torkad eller färsk).

Ta ut plåten med kyckling. Det har samlats magiskt god sky på plåten, ta en eller två matskedar av den och blanda runt i blomkålsriset. Ger massor av smak!

Förslag på sås se längre upp i texten ⬆️.

Lägg nu upp kyckling, tomater, paprikan och blomkålsriset. Smula över lite fetaost. Servera med nån valfri sås och lite krispig grönsallad. Jag hade lite snabbfräst svartkål till på bilden och hackad romansallad på sidan av , med lite olivolja, salt, peppar och lite vitvinsvinäger som salladsdressing. Så gott!

print

You may also like

Leave a Comment