Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

av Jessica 2020-11-02

Inlägget innehåller annonslänkar

Hej på er,

Dags för ett nytt recept och denna gång blir det vegetariskt. Ni kanske vet sen tidigare att en av mina favoriträtter är lasagne och jag har många olika recept på bloggen. Denna gång ville jag göra en med pumpa, passade bra för årstiden. Fyllningen fick därför bli rostad pumpa och en ostkräm med spenat. Så himla gott!

Jag använde muscatpumpa som finns i många matbutiker nu men går att byta mot vanlig ”halloween”pumpa eller butternutpumpa nu.

Jag gjorde mina LCHF- lasagneplattor men man kan givetvis ha vanliga om man äter det.

Så, nog om det. Här kommer recept.

Börja med att göra lasagneplattor, dom kan du tom göra i förväg och förvara i kylskåpet (tror dom även funkar bra att frysa).

Lasagneplattor:
7 ägg
250 g philadelphia
5-6 msk fiberhusk (adlink)
1 kryddmått salt
ca 2-3 msk olivolja


Gör såhär:
Vispa med elvisp till en jämt smet. Låt svälla några min och vispa runt på nytt. Fördela halva smeten var på varsin plåt med smörjt bakplåtspapper (gned in lite olivolja på bakplåtspappret också så smeten lättare lossnar).

Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten så tunt som du kan. Det är lite knepigt och jag är ingen hejare själv på det, men det behöver inte vara perfekt!
Kör in i ugnen på 150 grader i 12-13 min. Ta av översta bakplåtspappret och låt pastaplattan svalna lite.

Denna smet blir ca 2 plåtar, viltet blir 3-4 lager plattor beroende på hur stor form du har.

Rostad Pumpa

1 muscatpumpa med skal, ca 1-1,5 g

En klick smör

Salt, peppar, torkad salvia (eller färsk)

Gör såhär

Dela pumpan, gröp ur innanmätet med kärnorna. Skiva i klyftor och lägg på en plåt. Klicka på smör på pumpabitarna, salta, peppra och strö över salvia.

Rosta i ugnen på 200 grader ca 30 min tills pumpaköttet är mjukt. Låt svalna något, skär bort skalet mosa pumpan lätt med en gaffel. I med lite en klick smöt som får smälta. Smaka av pumpamoset med salt, peppar och mer salvia eller andra örter.

Ostkräm med spenat

300 g philadelphia

Ca 1 dl grädde

200 g riven lagrad ost (spara lite till att toppa med)

Ca 100 g parmesan/grana padano

200g färsk spenat

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

Lite smör

Salt, peppar ev lite muskot

Gör såhär

Blanda ihop philadelphia, ost och grädde. Krydda med salt, peppar och ev lite muskot.

Hacka lök och vitlök, fräs mjuk i en panna med lite smör. I med spenaten och blanda runt några min tills all spenat är fräst. Låt svalna något och blanda sen spenaten med ostkrämen. Smaka av om du behöver krydda med mer salt och peppar.

Ta fram en ugnsform, jag har den stora i detta set (adlink) (bra julklappstips!)

Varva lasagneplatta, rostad pumpa, ostkräm och lasagneplatta. Sen ett lager till av allt. Toppa med sista ostkrämen och lite extra riven ost. In i ugnen på 200 g, ca 20 min tills den fått fin färg. Låt lasagnen gärna stå minst 15 min innan ni skär upp den. Passar perfekt i matlåda sen om ni får över.

Servera med en krispig fräsch sallad!

  • Frukost
  • Lunch
  • Middag
  • Min Viktresa
  • Okategoriserade
  • Recept
  • Smått & Gott
  • Vad Är LCHF?
  • Vardagsliv
  • Veckomenyer / Receptsamlingar

print
LasagneOstkrämPumpaSpenatvegetarisktVego
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Oxsvansgryta
nästa inlägg
Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

Du kanske också gillar

Veckomeny 5

2015-09-07

Rödbetssallad

2016-11-29

Blomkålsplättar

2019-09-02

Fläskkotlett, champinjonsås och blomkålsmos

2015-07-09

Pestokryddade kycklingjärpar med trädgårdssallad

2019-06-24

Saftiga älgköttbullar med kantarellsås

2016-11-02

Kycklingfärslimpa (Paleo/mejerifri LCHF)

2017-11-06

Enkel Kålpudding

2015-05-06

Tjockkockens biffstroganoff

2014-12-04

Smörstekt torskfilé, rödbetspuré, knaperstekt sidfläsk, rostade pumpakärnor och fänkålscrudité

2015-10-27

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo