Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

by Jessica

Inlägget innehåller annonslänkar

Hej på er,

Dags för ett nytt recept och denna gång blir det vegetariskt. Ni kanske vet sen tidigare att en av mina favoriträtter är lasagne och jag har många olika recept på bloggen. Denna gång ville jag göra en med pumpa, passade bra för årstiden. Fyllningen fick därför bli rostad pumpa och en ostkräm med spenat. Så himla gott!

Jag använde muscatpumpa som finns i många matbutiker nu men går att byta mot vanlig ”halloween”pumpa eller butternutpumpa nu.

Jag gjorde mina LCHF- lasagneplattor men man kan givetvis ha vanliga om man äter det.

Så, nog om det. Här kommer recept.

Börja med att göra lasagneplattor, dom kan du tom göra i förväg och förvara i kylskåpet (tror dom även funkar bra att frysa).

Lasagneplattor:
7 ägg
250 g philadelphia
5-6 msk fiberhusk (adlink)
1 kryddmått salt
ca 2-3 msk olivolja


Gör såhär:
Vispa med elvisp till en jämt smet. Låt svälla några min och vispa runt på nytt. Fördela halva smeten var på varsin plåt med smörjt bakplåtspapper (gned in lite olivolja på bakplåtspappret också så smeten lättare lossnar).

Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten så tunt som du kan. Det är lite knepigt och jag är ingen hejare själv på det, men det behöver inte vara perfekt!
Kör in i ugnen på 150 grader i 12-13 min. Ta av översta bakplåtspappret och låt pastaplattan svalna lite.

Denna smet blir ca 2 plåtar, viltet blir 3-4 lager plattor beroende på hur stor form du har.

Rostad Pumpa

1 muscatpumpa med skal, ca 1-1,5 g

En klick smör

Salt, peppar, torkad salvia (eller färsk)

Gör såhär

Dela pumpan, gröp ur innanmätet med kärnorna. Skiva i klyftor och lägg på en plåt. Klicka på smör på pumpabitarna, salta, peppra och strö över salvia.

Rosta i ugnen på 200 grader ca 30 min tills pumpaköttet är mjukt. Låt svalna något, skär bort skalet mosa pumpan lätt med en gaffel. I med lite en klick smöt som får smälta. Smaka av pumpamoset med salt, peppar och mer salvia eller andra örter.

Ostkräm med spenat

300 g philadelphia

Ca 1 dl grädde

200 g riven lagrad ost (spara lite till att toppa med)

Ca 100 g parmesan/grana padano

200g färsk spenat

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

Lite smör

Salt, peppar ev lite muskot

Gör såhär

Blanda ihop philadelphia, ost och grädde. Krydda med salt, peppar och ev lite muskot.

Hacka lök och vitlök, fräs mjuk i en panna med lite smör. I med spenaten och blanda runt några min tills all spenat är fräst. Låt svalna något och blanda sen spenaten med ostkrämen. Smaka av om du behöver krydda med mer salt och peppar.

Ta fram en ugnsform, jag har den stora i detta set (adlink) (bra julklappstips!)

Varva lasagneplatta, rostad pumpa, ostkräm och lasagneplatta. Sen ett lager till av allt. Toppa med sista ostkrämen och lite extra riven ost. In i ugnen på 200 g, ca 20 min tills den fått fin färg. Låt lasagnen gärna stå minst 15 min innan ni skär upp den. Passar perfekt i matlåda sen om ni får över.

Servera med en krispig fräsch sallad!

print

You may also like

1 comment

Rosine Torp 2022-07-29 - 20:53

Nu, (mitt i sommaren) kommer min syrra för att hälsa på och jag vill göra denna fantastiska lasagne till henne. Men pumpa mitt i högsommaren? Vad kan jag byta pumpan mot?

Reply

Leave a Comment