Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Zucchinicannelloni med ricotta och spenat

av Jessica 2021-07-08

Innehåller annonslänkar till Kitchentime

Hej allihop!

Hoppas ni har en fin sommar såhär långt oavsett om ni redan har semester eller om ni som mig väntar på att den ska börja. Vi kör sen semester i år och tar augusti ledigt. Under semestern ska vi både fira min 35årsdag och dotterns 4 årsdag. Tanken är lite minisemester runt om i Sverige och upptäcka fina platser.

Jag har bland annat bokat resa till Visby, har aldrig varit på Gotland så det är en dröm som går i uppfyllelse. Längtar! Har några härliga restaurang eller tips generellt i Visby så kommentera gärna.

Nog om det – nu blir det mat! Ett nytt vegetariskt recept som jag svängde ihop igår. Hade köpt ricotta på kort datum och funderade på vad jag kunde göra med det. Hade spenat i frysen och tänkte dom passar fint ihop. Detta blir en underbar fräsch sommargratäng, funkade även utmärkt att värma i matlådan idag på jobbet.

Ingredienser, ca 4 portioner

2 normalstora fasta zucchini (dom ska ej kännas mjuka)

Ricottaröran:

1 burk a 250 g Ricottaost (går att byta mot tex philadelphia)

500 g fryst spenat (tina och krama ur vätskan)

ca 1 dl vispgrädde

ca 250 g riven ost (jag blandade mozzarella, parmesan och gruyére)

salt, peppar, lite riven muskot

ev rivet citronzest från en halv citron (vi har detta zestjärn! – reklamlänk)

Tomatsåsen:

1 burk hela eller krossade tomater

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

1-2 tsk sherryvinäger (alt balsamvinäger eller vitvinsvinäger)

salt, peppar, nån nypa sötning (valfritt)

1 klick smör, ca 15-20 g

valfria örter, men tex timjan och salvia är gott i tomatsås

Gör såhär:

Skiva 2 normalstora zucchinis tunt (gärna med mandolin – reklamlänk, är skivorna ”blöta” så badda av med hushållspapper)

Blanda 500 g tinad spenat (pressa ut vätskan) med 250 g ricotta, ca 1 dl grädde och den rivna osten, spara ca 100 g att toppa gratängen med. Smaka av ricottaröran med salt, peppar, ev lite muskot och lite citronzest.

I en stekpanna, fräs en hackad gul lök, 2 vitlöksklyftor, 2 msk tomatpuré och en burk hela/krossade tomater. Låt puttra ca 15 min, häll på en skvätt vinäger, salt, peppar, valfria örter och ev ett par nypor sötning. I med en klick smör som får smälta och smaka av tomatsåsen. 

Ta nu ett par msk av tomatsåsen i botten av en ugnsform. Klicka på ca en msk av ricottaröran på en zucchiniskiva och rulla ihop, ställ rullarna i formen med skarven inåt. Fortsätt tills formen är fylld av zucchinirullar. Häll på tomatsåsen och bred ut. Toppa med resten av den rivna osten (ev lite panko om man vill det också och inte äter enbart LCHF).

In i ugnen på 200 g i ca 35 min så zucchinin är tillagad men har lite tuggmotstånd och osten fått fin färg. Låt stå och svalna något innan ni hugger in!

På min instagram la jag upp en reel (videoklipp) på denna rätt under tillagningen. det hittar ni HÄR: http://Tjockkocken Instagram

.

print
cannellonigratängricottavegetarisktVegozucchinizucchinilasagnezucchinirullar
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Fiskgratäng med räkost
nästa inlägg
Lchf-Langos

Du kanske också gillar

Citronsmörsås

2014-11-21

Helstekt fläskkotlett, gräddkokt savoykål och smörbakat äpple

2015-09-20

Tjockkockens LCHF-pizza

2017-06-18

Ostpizza i ugn

2015-03-23

Dagens vegolunch; Blomkålstek, halloumi och dillmajonnäs

2018-02-27

Kålrotsrösti / LCHF rösti

2017-12-07
ostkaka utan mandel

Tjockkockens lyxiga ostkaka

2016-12-04

Halloumins dag!

2019-05-19

Fläskpannkaka

2015-05-25

Mejerifri kycklingkorvstroganoff

2016-10-31

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo