Saffranskyckling

by Jessica

Hej allihop!

Här kommer ett enkelt och snabbt recept. Gillar vardagsrecept med få ingredienser. Här kan man preppa kvällen innan om man vill att kycklingen ska marinera länge – men helt ärligt blev det supergott att bara köra direkt.

Hade kycklinglår med ben i kylskåpet att använda och ville testa något nytt – så jag slängde ihop en saffransmarinad. Resultatet blev en otroligt saftig kyckling!


Ingredienser ca 4 port:
Ca 150-200 g grekisk yoghurt (10%)
1 g saffran (2 kuvert)
1 solo vitlök (alt 2-3 klyftor)
Salt
Peppar
1 förp kycklinglår med ben (ca 900 g)
Ett par klickar smör
1 hackad salladslök
Ev 1 liten gul lök

Gör såhär:
Blanda yoghurt med pressad vitlök, saffran, salt, peppar. Lägg i kycklingen i formen.

Låt kycklingen marinera över natten eller ett par timmar om du har tålamod. Jag orkade ej, så marinerade i typ 10 min. Svingott ändå, men säkert godare om den får stå till sig lite.

Släng ner ett par klickar smör i en form och hackad gul lök (det kan man skippa men älskar lök i ugn!) lägg på kycklingen. In i ugnen på 200 grader ca 25-30 min.

Satte på grilläge sista minutrarna för lite mer färg. Ta ut formen, pressa ev över lite citron, salta och peppra lite och toppa med salladslök. Klart!

Servera med tex blomkålsris eller vanligt ris för dom som vill.
Blir en himla god sky i formen så det räckte som sås för mig. Annars kan man ju ha nån kall klick extra yogurt till. Hoppas du gillar det!

print

You may also like

1 comment

guldkran 2021-11-23 - 14:22

Hej den lät supergod skall pröva den hemma

Reply

Leave a Comment