Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

av Jessica 2021-04-05

Hej allihop!

Dags för nytt recept, det var ju ett tag sen. Fyllda paprikor är ju lite retro, men lika gott för det! Perfekt att göra några extra så kan man ha med i matlåda till jobbet (eller bara värma om man jobbar hemma).

Jag gör köttfärsen lite olika varje gång men idag blev det riktigt bra så tänkte att jag slänger upp receptet här.

Räkna på 2 halvor per person. Jag gjorde 3 stora paprikor (6 halvor).

Recept köttfärssås, 3-4 port:

Ca 700 g nötfärs (kyckling, bland eller vego funkar såklart)

1 gul lök

3 msk tomatpuré

1 burk körsbärstomater/hela tomater

2-3 vitlöksklyftor

1-2 msk kalvfond (kan uteslutas)

Lite hackad chili eller chiliflakes efter smak

1 msk vitvinsvinäger

0,5-1 tsk sötning (kan uteslutas)

En näve örter (jag hade torkad persilja, koriander, timjan och oregano)

Ca 1 tsk spiskumminkrydda

En klick smör

Salt, peppar

3-4 paprikor i olika färger (jag gillar röd och gul mest)

Ca 100 g riven ost (jag blandade( parmesan och riven mozzarella)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 g. Dela paprikorna, ta ut kärnorna och på en plåt med insidan nedåt. Färbaka dom i ugnen i ca 15 min så dom får färg och blir mjuka.

Medan paprikorna är i ugnen så kan du fixa köttfärssåsen.

Bryn färsen på hög värme, i med hackad lök och låt den fräsa med färsen. Dra ner värmen till medel, i med tomatpuré, fond, vinäger och hackad vitlök. Låt fräsa ihop några minuter och häll sen i tomaterna på burk. I med örter, lite spiskummin, sötning, salta och peppra.

Låt puttra 15 min och i med en klick smör i såsen, blanda runt. Smaka av om du behöver krydda mer.

Ta ut paprikorna och låt svalna lite. Vänd dom försiktigt, fyll paprikorna rejält med färsen och toppa med ost. Jag körde riven parmesan och riven mozzarella. In i ugnen 10-15 min på 200g så osten får sjysst yta. Servera med en krispig kålsallad och en klick creme fraiche tex.

Enkel syrlig kålsallad

1 påse blandad hackad kål – ca 300 g (i min var det strimlad vitkål, rödkål, grönkål, svartkål)

En skvätt olivolja

Saft från en lime

Torkad koriander

En näve hackad färsk persilja

Vitvinsvinäger efter smak (ta lite i taget)

Salt, peppar

2 hackade salladslökar

Blanda runt och njut, krispigt och gott till paprikorna. Hittar du ej färdighackad kål på påse så ta grönsaker du har hemma bara.

print
Fylld paprikaKålsalladParikasallad
0 kommentarer
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Guldkyckling med myntablomkålsris
nästa inlägg
Fiskgratäng med räkost

Du kanske också gillar

Fläskkotlett, champinjonsås och blomkålsmos

2015-07-09

Dagens husman; Råstekt kålrot, falukorv och ägg

2018-04-25

Baconkycklinggryta – Snabbt middagstips

2015-04-23

Enkel Ostgratinerad Baconpaj

2015-09-12

Halloumi & Portabelloburgare

2017-12-12

Chiagröt med blåbär och jordnötssmör!

2014-11-20

Tacogratäng

2015-07-26

Helgfavoriten; Torskgratäng och Broccolimos

2015-01-04

Snabba LCHF-pannkakor

2018-04-26

Mjuk Saffranskaka LCHF

2018-12-23

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo