Lchf-Langos

by Jessica

Hej allihop,

Här kommer ett snabbtips till middag. Lchflangos! Gott, enkelt och mättande. Receptet ger 4 stoea – vill man så kan man ju göra 8 små till förrätt.

Receptet är baserat på fatheaddeg med lite justeringar.

Ingredienser till 4 st Langos

  • 150 g riven mozzarella
  • 3 msk creme cheese i
  • 150 g mandelmjöl
  • ett par nypor salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg

Gör såhär:

Smält mozzarellan och creme cheese i micron (ca 1-2 min) blanda runt så det blir en smet. Tillsätt ägg, manfelmjöl, bakpulver, olivolja och salt – Blanda till en jämn smet.

Bred ut 4 langos på en plåt. In i ugnen ca 10 min på 200 g.

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fritera ca 1 min på varje sida så langosen blir krispig och gyllene. Låt svalna något på hushållspapper.

Toppa med tex creme fraishe, riven västerbottenost, räkor, rödlök, gräslök, dill och löjrom.

print

You may also like

Leave a Comment