Pestokryddade kycklingjärpar med trädgårdssallad

by Jessica

Hej allihopa!

Det var längesen nu, men här kommer äntligen ett gott, enkelt recept. Innan någon påpekar det, nej belugalinser är inte LCHF, men jag äter inte uteslutande det (även om de flesta Recept kommer vara lowcarb eftersom jag trivs bäst med det) och linser är både gott, nyttigt och klimatsmart!

För er som enbart äter LCHF så uteslut belugalinserna, men vi använde ca knappt 0,75 dl till 4 portioner så det är inga mängder. Som sagt uteslut om ni vill och tillsätt tex skivad avokado för extra fett.

Ingredienser, ca 4 port

kycklingjärpar:

500 g kycklingfärs

0,5 dl mandelmjöl

2 msk pesto (vi köpte zetas denna gång, brukar göra egen annars)

1 msk torkad timjan

1 tsk lökpulver

rejält med peppar, salt

 

Linser:

0,75-1 dl belugalinser

dubbla mängden vatten

örtsalt eller grönsaksbuljong

2 msk pesto

 

Trädgårdssallad

1 morot

1/2 zucchini

1 kvisttomat eller en näve körsbärstomater

1 påse (90 g) machesallad eller valfria grön blad

ca 10-15 labnebollar (getostbollar – kan bytas mot fetaost eller mozzarellabollar. Dessa är dock supergoda och finns på de flesta större matbutiker)

 

Dressing

Blandade bara ett par msk pesto med lite extra olivolja så den blev lösare och pressa i lite citronsaft för lite syra. Salta och peppra lite extra!

 

Gör såhär

Kycklingjärpar:

Blanda kycklingfärs, mandelmjöl,pesto, kryddor och vitlök. Blanda till en smet. Rulla ca 15 avlånga järpar/köttbullar. Stek ca 2 min på varje sida så de får lite stekyta och släng sedan i en ugnsform. Kör klart dom i ugnen ca 15 min på 200 grader.

Linser: 

Koka belugalinserna med vatten och örtsalt i ca 15-20 min. häll av vattnet. Blanda de varma linserna med peston!

Trädgårdssalladen:

Skiva morot och zucchini tunt, tex med en osthyvel, Förväll moroten i kokande vatten ca 1-2 min – häll av.

Stek zucchinin ca 1-2 min på varje sida i en het panna, tex grillpanna så får den fint mönster.

Skiva tomat, skölj salladen.

Uppläggning

Ta ett stort fat – varva sallad, tomat, zucchini och morot. Ringla över dressing och släng på linserna. Toppa med kycklingjärpar och labnebollarna. Klart!

print

You may also like

Leave a Comment